Dr. Jordi Sasot Llevadot

És metge especialista en Psiquiatria i Pediatria per la Universitat Autònoma de Barcelona (Unitat Docent Vall d'Hebron) des del 1983.

Magíster en Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil pel Departament de Farmacologia i Psiquiatria de la Universitat Autònoma de Barcelona amb la qualificació d'excel·lent.

Col·legiat pel Col·legi Oficial de Metges de Barcelona amb el nº 13.345.

Pertany al Cos Facultatiu del Centro Médico Teknon on dirigeix la Unitat de Paidopsiquiatria (Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil).

President de la Societat Catalana de Psiquiatria Infanto-Juvenil, de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears (2003-2007).

Membre de la Asociación Española de Psiquiatria del Niño y del Adolescente.

Membre de la ESCAP (European Society for Child and Adolescent Psychiatry).

Membre de la AACAP (American Academy of Child and Adolescent Psychiatry).

Membre de la Societat Catalana de Pediatria.

Membre de la Asociación Española de Pediatria.

Membre del Consell Assessor del Pla Director de Salut Mental i Addiccions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. (2003-2012)

Professor del Postgrau en Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Què no és el TDAH?

Articles de premsa

"Un nen molt mogut o distret no ha de ser necessàriament un nen amb TDAH..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1241

Data: 24 de desembre de 2010

 

Un nen molt mogut o distret no ha de ser necessàriament un nen amb TDAH. Són habituals les consultes de nens amb menys de cinc anys que presenten una important inquietud no hiperactiva.

Són nens vitals que requereixen de molt de temps i dedicació que no sempre se'ls pot donar. El TDAH tampoc te relació amb la falta d'inteligència. Aquesta idea falsa va sorgir perquè les dificultats atencionals poden incidir negativament en el rendiment acadèmic.

Els trastorns de l’aprenentatge poden associar-se al TDAH però són de ”per se" problemes diferents. Hi ha també nens que poden presentar símptomes de TDAH sense ser-ho, és a dir, causats per altres malalties: així ho veiem en l’alteració genètica de la Síndrome X fràgil, en la fetopatia alcohòlica per ingestió d'alcohol durant l’embaràs (molt important en la valoració de la hiperactivitat en nens adoptats, fonamentalment en països de l’antiga URSS), en la fenilcetonúria, en la intoxicació per plom i finalment també per efectes secundaris d'alguns medicaments com broncodilatadors i antiepilèptics.

El TDAH tampoc està produït per una educació inadequada, per alimentació rebuda, ni es deu a problemes visuals ni a problemes emocionals.

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el dimarts 21 novembre 2023, 11:59