Dr. Jordi Sasot Llevadot

És metge especialista en Psiquiatria i Pediatria per la Universitat Autònoma de Barcelona (Unitat Docent Vall d'Hebron) des del 1983.

Magíster en Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil pel Departament de Farmacologia i Psiquiatria de la Universitat Autònoma de Barcelona amb la qualificació d'excel·lent.

Col·legiat pel Col·legi Oficial de Metges de Barcelona amb el nº 13.345.

Pertany al Cos Facultatiu del Centro Médico Teknon on dirigeix la Unitat de Paidopsiquiatria (Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil).

President de la Societat Catalana de Psiquiatria Infanto-Juvenil, de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears (2003-2007).

Membre de la Asociación Española de Psiquiatria del Niño y del Adolescente.

Membre de la ESCAP (European Society for Child and Adolescent Psychiatry).

Membre de la AACAP (American Academy of Child and Adolescent Psychiatry).

Membre de la Societat Catalana de Pediatria.

Membre de la Asociación Española de Pediatria.

Membre del Consell Assessor del Pla Director de Salut Mental i Addiccions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. (2003-2012)

Professor del Postgrau en Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Hiperactivitat infantil

Articles de premsa

"...Són nens molt inquiets que estan sempre movent-se i tocant les coses..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1322

Data: 20 de juliol de 2012

Amb els coneixements i solucions actuals avui en dia és important reconèixer aquells nens que ja dins l’etapa preescolar presenten un cert grau de hiperactivitat.
Les conductes hiperactives es manifesten principalment per una gran dificultat dels nens per estar físicament quiets quan les situacions ho requereixen juntament amb una elevada impulsivitat. (“primer fer i després pensar“).
 
Quan ens hem que preocupar ?
 
Són nens molt inquiets que estan sempre movent-se i tocant les coses. Corren i trepen excessivament i es fan mal sovint.Trenquen joguines i s’avorreixen amb facilitat. Tenen dificultats per jugar i divertir-se tranquils. Són incapaços de relaxar-se. No tenen temps d’espera. Sempre estan al límit del perill i necessiten supervisió constant.
 
Són nens que miren i no escolten perquè hi són massa sovint dins el seu món, món que al mateix temps volen imposar en els altres sense acceptar cap mena de frustració, fet que els hi planteja problemes en el joc amb els seus companys. Molts d’ells també son molt distrets i tenen dificultats en els primers aprenentatges.
 
Aquestes dificultats cal sempre consultar-les dins l’etapa preescolar és a dir a partir dels quatre anys.

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el dimarts 21 novembre 2023, 11:59