Dr. Jordi Sasot Llevadot

És metge especialista en Psiquiatria i Pediatria per la Universitat Autònoma de Barcelona (Unitat Docent Vall d'Hebron) des del 1983.

Magíster en Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil pel Departament de Farmacologia i Psiquiatria de la Universitat Autònoma de Barcelona amb la qualificació d'excel·lent.

Col·legiat pel Col·legi Oficial de Metges de Barcelona amb el nº 13.345.

Pertany al Cos Facultatiu del Centro Médico Teknon on dirigeix la Unitat de Paidopsiquiatria (Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil).

President de la Societat Catalana de Psiquiatria Infanto-Juvenil, de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears (2003-2007).

Membre de la Asociación Española de Psiquiatria del Niño y del Adolescente.

Membre de la ESCAP (European Society for Child and Adolescent Psychiatry).

Membre de la AACAP (American Academy of Child and Adolescent Psychiatry).

Membre de la Societat Catalana de Pediatria.

Membre de la Asociación Española de Pediatria.

Membre del Consell Assessor del Pla Director de Salut Mental i Addiccions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. (2003-2012)

Professor del Postgrau en Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Agressivitat, violència i família

Articles de premsa

“A partir dels 18 mesos poden ja observar conductes hostils cap als altres, que es converteixen en agressions verbals i físiques a partir dels dos anys...”

Publicat: A la revista Tot Sant Cugat n.1614
Data: 11 d’Abril del 2018

L'agressivitat és una resposta adaptativa de l'ésser humà. La diferència d'agressivitat amb violència és que aquesta requereix d'un aprenentatge previ. Els nens no neixen violents, però sí que poden existir factors de vulnerabilitat neurològica en la infància que poden facilitar un aprenentatge de la violència. Un d’ells és l'absència d'un adequat control de l’impuls.

A partir dels 18 mesos poden ja observar conductes hostils cap als altres, que es converteixen en agressions verbals i físiques a partir dels dos anys. Quan es busca provocar un dany físic o emocional, mitjançant puntades, mossegades, cops, insults o expressions menyspreadores cap els altres, convertint-se en la forma habitual de resolució de problemes, hem de plantejar-nos la seva possible importància.

Avui dia ens trobem amb famílies en què per causes genètiques o del mateix entorn, són freqüents els moments d’impulsivitat i de baixa contenció emocional, famílies que sense ser conscients condicionen el futur dels seus fills podent arribar a educar a la violència. Identificar aquests problemes al més aviat possible ens podrà permetre una intervenció precoç, en la qual sempre és necessari un abordatge familiar.


La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el dimarts 21 novembre 2023, 11:59