Dr. Jordi Sasot Llevadot

És metge especialista en Psiquiatria i Pediatria per la Universitat Autònoma de Barcelona (Unitat Docent Vall d'Hebron) des del 1983.

Magíster en Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil pel Departament de Farmacologia i Psiquiatria de la Universitat Autònoma de Barcelona amb la qualificació d'excel·lent.

Col·legiat pel Col·legi Oficial de Metges de Barcelona amb el nº 13.345.

Pertany al Cos Facultatiu del Centro Médico Teknon on dirigeix la Unitat de Paidopsiquiatria (Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil).

President de la Societat Catalana de Psiquiatria Infanto-Juvenil, de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears (2003-2007).

Membre de la Asociación Española de Psiquiatria del Niño y del Adolescente.

Membre de la ESCAP (European Society for Child and Adolescent Psychiatry).

Membre de la AACAP (American Academy of Child and Adolescent Psychiatry).

Membre de la Societat Catalana de Pediatria.

Membre de la Asociación Española de Pediatria.

Membre del Consell Assessor del Pla Director de Salut Mental i Addiccions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. (2003-2012)

Professor del Postgrau en Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Internet a l'habitació?

Articles de premsa

" l'ordinador, com al seu dia va ser la televisió, ha d'estar en un lloc comú i per compartir..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1280

Data: 30 de setembre de 2011

En l’actualitat i en el nostre entorn quatre de cada deu nens i adolescents asseguren que es connecten a la xarxa des de la seva habitació. A Europa, la mitjana és del 50% entre 9 i 16 anys. Així ho indica un estudi recent de la comissió Europea de riscos i seguretat a Internet.

Avui es habitual que els pares permetin que els seus fills tinguin l'ordinador connectat a Internet a la seva habitació. Poc a poc va augmentant el temps que dediquen a la pantalla, aïllats de la família dins d'un món virtual i sedentari.

Molt bé Facebook, ara bé... Quins són els amics dels nostres fills? Els pares han no només d'esforçar-se a tenir un major coneixement de les noves tecnologies i xarxes socials, sinó tenir molt clar que l'ordinador, com al seu dia va ser la televisió, ha d'estar en un lloc comú i per compartir, no a l’habitació. No oblidem que avui dia els petits accedeixen cada vegada més i en edats primerenques a les noves tecnologies, moments en què és molt fàcil condicionar la seva formació. I, finalment, tenir clar que el responsable no és Internet, sinó la seva clau, la que lliurem diàriament, i de vegades sense un control adequat, als nostres fills.

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el dimarts 21 novembre 2023, 11:59