Dr. Jordi Sasot Llevadot

Es médico especialista en Psiquiatría y Pediatría por la Universidad Autónoma de Barcelona (Unidad Docente Vall d'Hebron) desde el 1983.

Magíster en Psiquiatría y Psicología Infanto-Juvenil por el Departamento de Farmacología y Psiquiatría de la Universidad Autónoma de Barcelona con la cualificación de Sobresaliente.

Colegiado por el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona con el nº 13.345.

Pertenece al Cuerpo Facultativo del Centro Médico Teknon dónde dirige la Unidad de Paidopsiquiatria (Psiquiatría y Psicología Infanto-Juvenil).

Presidente de la Societat Catalana de Psiquiatria Infanto-Juvenil, de la Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears (2003-2007).

Miembro de la Asociación Española de Psiquiatria del Niño y del Adolescente.

Miembro de la ESCAP (European Society for Child and Adolescent Psychiatry).

Miembro de la AACAP (American Academy of Child and Adolescent Psychiatry).

Miembro de la Societat Catalana de Pediatria.

Miembro de la Asociación Española de Pediatria.

Miembro del Consell Assessor del Pla Director de Salut Mental i Addiccions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. (2003-2012)

Profesor del Postgrado en Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Què no és el TDAH?

Artículos de prensa

"Un nen molt mogut o distret no ha de ser necessàriament un nen amb TDAH..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1241

Data: 24 de desembre de 2010

 

Un nen molt mogut o distret no ha de ser necessàriament un nen amb TDAH. Són habituals les consultes de nens amb menys de cinc anys que presenten una important inquietud no hiperactiva.

Són nens vitals que requereixen de molt de temps i dedicació que no sempre se'ls pot donar. El TDAH tampoc te relació amb la falta d'inteligència. Aquesta idea falsa va sorgir perquè les dificultats atencionals poden incidir negativament en el rendiment acadèmic.

Els trastorns de l’aprenentatge poden associar-se al TDAH però són de ”per se" problemes diferents. Hi ha també nens que poden presentar símptomes de TDAH sense ser-ho, és a dir, causats per altres malalties: així ho veiem en l’alteració genètica de la Síndrome X fràgil, en la fetopatia alcohòlica per ingestió d'alcohol durant l’embaràs (molt important en la valoració de la hiperactivitat en nens adoptats, fonamentalment en països de l’antiga URSS), en la fenilcetonúria, en la intoxicació per plom i finalment també per efectes secundaris d'alguns medicaments com broncodilatadors i antiepilèptics.

El TDAH tampoc està produït per una educació inadequada, per alimentació rebuda, ni es deu a problemes visuals ni a problemes emocionals.

La información proporcionada en esta web, es sólo para su conocimiento general y no es sustitutivo de consejos médicos o profesionales para condiciones médicas específicas. Usted no debe utilizar esta información para diagnosticar o tratar ningún problema de salud o enfermedad sin consultar a un profesional médico.

Web actualitzada el Lunes 02 Mayo 2022, 13:28