Dr. Jordi Sasot Llevadot

Es médico especialista en Psiquiatría y Pediatría por la Universidad Autónoma de Barcelona (Unidad Docente Vall d'Hebron) desde el 1983.

Magíster en Psiquiatría y Psicología Infanto-Juvenil por el Departamento de Farmacología y Psiquiatría de la Universidad Autónoma de Barcelona con la cualificación de Sobresaliente.

Colegiado por el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona con el nº 13.345.

Pertenece al Cuerpo Facultativo del Centro Médico Teknon dónde dirige la Unidad de Paidopsiquiatria (Psiquiatría y Psicología Infanto-Juvenil).

Presidente de la Societat Catalana de Psiquiatria Infanto-Juvenil, de la Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears (2003-2007).

Miembro de la Asociación Española de Psiquiatria del Niño y del Adolescente.

Miembro de la ESCAP (European Society for Child and Adolescent Psychiatry).

Miembro de la AACAP (American Academy of Child and Adolescent Psychiatry).

Miembro de la Societat Catalana de Pediatria.

Miembro de la Asociación Española de Pediatria.

Miembro del Consell Assessor del Pla Director de Salut Mental i Addiccions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. (2003-2012)

Profesor del Postgrado en Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Salut mental: ajuda a temps

Artículos de prensa

"més del 27% dels europeus adults pateixen almenys una forma d’alteració psíquica en algun moment de la seva vida..."

Publicat a: revista Tot Sant Cugat, n. 1256

Data: 8 d'abril de 2011

La Salut mental és un dels problemes que mes preocupen a Europa. La Conferencia Ministerial Europea de l'OMS sobre Salut mental planteja des de fa anys quins havien de ser els objectius clau por millorar la Salut mental.

El Llibre Verd de la Comissió Europea, publicat a Ginebra l'any 2005, ja ens alertava de quina era la Situació real de la nostra “Societat Civilitzada". S'estima que més del 27% dels europeus adults pateixen almenys una forma d’alteració psíquica en algun moment de la seva vida. A la UE, les formes més comunes són els trastorns d'ansietat i la depressió.

S'espera que el 2020 la depressió sigui la primera malaltia en el món desenvolupat. D'acord amb això, és important conèixer que actualment se suïciden cada any a la UE més persones que les morts anuals per accidents de trànsit.

Prevenir, és a dir, anticipar­se, és una de les millors respostes. Avui en dia coneixem que molts dels trastorns psiquiàtrics i psicològics de la vida adulta apareixen ja en la infància i l‛adolescència. Detectar tots aquests problemes és la millor solució; una intervenció a temps, no només pot evitar la malaltia, sinó també aconseguir una societat més humana i feliç.

La información proporcionada en esta web, es sólo para su conocimiento general y no es sustitutivo de consejos médicos o profesionales para condiciones médicas específicas. Usted no debe utilizar esta información para diagnosticar o tratar ningún problema de salud o enfermedad sin consultar a un profesional médico.

Web actualitzada el Lunes 02 Mayo 2022, 13:28