Dr. Jordi Sasot Llevadot

Es médico especialista en Psiquiatría y Pediatría por la Universidad Autónoma de Barcelona (Unidad Docente Vall d'Hebron) desde el 1983.

Magíster en Psiquiatría y Psicología Infanto-Juvenil por el Departamento de Farmacología y Psiquiatría de la Universidad Autónoma de Barcelona con la cualificación de Sobresaliente.

Colegiado por el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona con el nº 13.345.

Pertenece al Cuerpo Facultativo del Centro Médico Teknon dónde dirige la Unidad de Paidopsiquiatria (Psiquiatría y Psicología Infanto-Juvenil).

Presidente de la Societat Catalana de Psiquiatria Infanto-Juvenil, de la Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears (2003-2007).

Miembro de la Asociación Española de Psiquiatria del Niño y del Adolescente.

Miembro de la ESCAP (European Society for Child and Adolescent Psychiatry).

Miembro de la AACAP (American Academy of Child and Adolescent Psychiatry).

Miembro de la Societat Catalana de Pediatria.

Miembro de la Asociación Española de Pediatria.

Miembro del Consell Assessor del Pla Director de Salut Mental i Addiccions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. (2003-2012)

Profesor del Postgrado en Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Enuresi nocturna i encopresi

Artículos de prensa

"...Si bé hi ha edats en les que és normal la incontinència, serà anormal si es dona fora d’edat..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1320

Data: 6 de juliol de 2012

 

L’aprenentatge del control esfinteral és evolutiu i ambiental. Si bé hi ha edats en les que és normal la incontinència, serà anormal si es dona fora d’edat i en duració i freqüència excessives, si després de la continència hi ha incontinència o si es pot associar a causes psicològiques desencadenants. Cal tenir en compte la variabilitat en l’aprenentatge segons l’entorn cultural, el nivell maduratiu del nen i el treball psicoeducatiu familiar. Trobem com a patologies freqüents l’enuresi nocturna i l’encopresi.
 
L’enuresi nocturna és l’absència d’un adequat control esfinteral urinari nocturn. Per diagnosticar-la, ha de succeir almenys dos cops per setmana, durant almenys tres mesos, i sobrepassar l’edat en la que és esperable la continència nocturna (5 anys) i no ha d’existir causa mèdica desencadenant. Pot ser primària o secundària, segons si el nen o nena ja havia presentat abans (secundària) o no (primària) la continència.
L’encopresi és l’absència d’una adequada contenció de l’esfínter anal. Per diagnosticar-la cal que estigui present un cop al mes durant almenys tres mesos, superar l’edat de continència esperable (4 anys) i no ser explicable per causa mèdica.

La información proporcionada en esta web, es sólo para su conocimiento general y no es sustitutivo de consejos médicos o profesionales para condiciones médicas específicas. Usted no debe utilizar esta información para diagnosticar o tratar ningún problema de salud o enfermedad sin consultar a un profesional médico.

Web actualitzada el Martes 21 Noviembre 2023, 11:59