Dr. Jordi Sasot Llevadot

Es médico especialista en Psiquiatría y Pediatría por la Universidad Autónoma de Barcelona (Unidad Docente Vall d'Hebron) desde el 1983.

Magíster en Psiquiatría y Psicología Infanto-Juvenil por el Departamento de Farmacología y Psiquiatría de la Universidad Autónoma de Barcelona con la cualificación de Sobresaliente.

Colegiado por el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona con el nº 13.345.

Pertenece al Cuerpo Facultativo del Centro Médico Teknon dónde dirige la Unidad de Paidopsiquiatria (Psiquiatría y Psicología Infanto-Juvenil).

Presidente de la Societat Catalana de Psiquiatria Infanto-Juvenil, de la Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears (2003-2007).

Miembro de la Asociación Española de Psiquiatria del Niño y del Adolescente.

Miembro de la ESCAP (European Society for Child and Adolescent Psychiatry).

Miembro de la AACAP (American Academy of Child and Adolescent Psychiatry).

Miembro de la Societat Catalana de Pediatria.

Miembro de la Asociación Española de Pediatria.

Miembro del Consell Assessor del Pla Director de Salut Mental i Addiccions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. (2003-2012)

Profesor del Postgrado en Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona.

TDAH i creixement

Artículos de prensa

"...Durant anys el tractament del TDAH va plantejar un important dubte: es pot veure afectat el creixement per alguns dels seus medicaments?..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1394

Data: 20 de desembre de 2013

Durant anys el tractament del TDAH va plantejar un important dubte: es pot veure afectat el creixement per alguns dels seus medicaments, fonamentalment per metilfenidat (Equasym, Concerta, Medikinet, Rubifen o Medicebran)?

Això va fer replantejar molts tractaments, reduint dosi o deixant de tractar els caps de setmana o durant les vacances. A la reunió de l'ESCAP (European Society for Child and Adolescent Psychiatry) celebrada a París l'any 2006 Pliszca SR i Spencer TJ, van presentar treballs que mostraven un efecte no sifnificatiu del metilfenidat sobre el creixement.

Més tard aquest aspecte ha quedat confirmat per Biederman J i Faraone SV (Massachusetts General Hospital, and Harvard Medical School, Boston, MA 02114, USA. Biederman @ helix.mgh.harvard.edu) al The Journal of Pediatrics, V.17 d'octubre de 2010. El seu estudi de 10 anys, amb 124 pacients TDAH tractats amb metilfenidat i 137 controls sans confirma que no hi ha diferències significatives en les corbes de creixement. Encara que sempre a nivell pediàtric és necessari un control de pes i talla, podem administrar aquests tractaments amb molta més seguretat.

La información proporcionada en esta web, es sólo para su conocimiento general y no es sustitutivo de consejos médicos o profesionales para condiciones médicas específicas. Usted no debe utilizar esta información para diagnosticar o tratar ningún problema de salud o enfermedad sin consultar a un profesional médico.

Web actualitzada el Lunes 02 Mayo 2022, 13:28