Dr. Jordi Sasot Llevadot

Es médico especialista en Psiquiatría y Pediatría por la Universidad Autónoma de Barcelona (Unidad Docente Vall d'Hebron) desde el 1983.

Magíster en Psiquiatría y Psicología Infanto-Juvenil por el Departamento de Farmacología y Psiquiatría de la Universidad Autónoma de Barcelona con la cualificación de Sobresaliente.

Colegiado por el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona con el nº 13.345.

Pertenece al Cuerpo Facultativo del Centro Médico Teknon dónde dirige la Unidad de Paidopsiquiatria (Psiquiatría y Psicología Infanto-Juvenil).

Presidente de la Societat Catalana de Psiquiatria Infanto-Juvenil, de la Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears (2003-2007).

Miembro de la Asociación Española de Psiquiatria del Niño y del Adolescente.

Miembro de la ESCAP (European Society for Child and Adolescent Psychiatry).

Miembro de la AACAP (American Academy of Child and Adolescent Psychiatry).

Miembro de la Societat Catalana de Pediatria.

Miembro de la Asociación Española de Pediatria.

Miembro del Consell Assessor del Pla Director de Salut Mental i Addiccions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. (2003-2012)

Profesor del Postgrado en Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Autisme: detecció precoç

Artículos de prensa

"...l'autisme és un trastorn del neurodesenvolupament. Afecta 1 de cada 68 infants i és 4 vegades més freqüent en nens..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1563

Data: 11 d'abril de 2017

L'autisme és un trastorn del neurodesenvolupament. Afecta 1 de cada 68 infants i és 4 vegades més freqüent en nens. Danya la capacitat per comunicar-se i interaccionar socialment i de forma recíproca amb els altres. Està associat amb comportaments repetitius i interessos personals restringits. Es pot observar un retard important del llenguatge i mostres de retard intel·lectual cosa que afecta el seu pronòstic. Els trastorns de l'espectre autista (TEA) es poden i han de ser diagnosticats no més tard dels 3-4 anys. Normalment són els pares els primers a observar comportaments diferents o la incapacitat per assolir els nivells del desenvolupament, alguns expliquen que el seu fill semblava diferent des del seu naixement i altres que anava desenvolupant-se normalment i després va començar a perdre capacitats. Recents investigacions ens mostren que quan els pares sospiten que el seu fill podria patir TEA, generalment tenen raó, per la qual cosa és molt millor practicar de forma immediata una adequada detecció per part de l'especialista.

Entre les proves de més reconeixement internacional. destaca el Qüestionari MCHAT-R de Detecció de l'Autisme a infants petits. 

La información proporcionada en esta web, es sólo para su conocimiento general y no es sustitutivo de consejos médicos o profesionales para condiciones médicas específicas. Usted no debe utilizar esta información para diagnosticar o tratar ningún problema de salud o enfermedad sin consultar a un profesional médico.

Web actualitzada el Lunes 02 Mayo 2022, 13:28