Dr. Jordi Sasot Llevadot

Es médico especialista en Psiquiatría y Pediatría por la Universidad Autónoma de Barcelona (Unidad Docente Vall d'Hebron) desde el 1983.

Magíster en Psiquiatría y Psicología Infanto-Juvenil por el Departamento de Farmacología y Psiquiatría de la Universidad Autónoma de Barcelona con la cualificación de Sobresaliente.

Colegiado por el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona con el nº 13.345.

Pertenece al Cuerpo Facultativo del Centro Médico Teknon dónde dirige la Unidad de Paidopsiquiatria (Psiquiatría y Psicología Infanto-Juvenil).

Presidente de la Societat Catalana de Psiquiatria Infanto-Juvenil, de la Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears (2003-2007).

Miembro de la Asociación Española de Psiquiatria del Niño y del Adolescente.

Miembro de la ESCAP (European Society for Child and Adolescent Psychiatry).

Miembro de la AACAP (American Academy of Child and Adolescent Psychiatry).

Miembro de la Societat Catalana de Pediatria.

Miembro de la Asociación Española de Pediatria.

Miembro del Consell Assessor del Pla Director de Salut Mental i Addiccions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. (2003-2012)

Profesor del Postgrado en Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona.

TDAH: tractar per vacances?

Artículos de prensa

"...pot estar molt ben indicat mantenir el tractament psicofarmacológic amb metilfenidat en nens amb TDAH en períodes vacacionals..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1569

Data: 24 de maig de 2017

 

Els estudis neurocientífics publicats pel professor Philip Shaw, psiquiatre i neurocientífic nord-irlandès del NIMH, Bethesda, EUA, ens demostren un retard de fins a 2-3 anys en la maduració del còrtex prefrontal cerebral en nens amb TDAH. Els treballs confirmen que l'aprimament normal del còrtex prefrontal que passa a partir dels set anys i mig en nens sans, es presenta prop dels deu anys en nens amb TDAH. Aquest professor ha demostrat també recentment que el tractament del TDAH amb metilfenidat no només millora les funcions de les vies dopaminèrgiques, millorant la capacitat atencional i disminuint la hiperactivitat i impulsivitat, sinó que estimula la maduració del còrtex cerebral, facilitant que aquest trastorn tingui un procés de maduració més ràpid. El coneixement d'aquest darrer aspecte ens fa replantejar fins a quin punt és correcte retirar el tractament psicofarmacològic en períodes de vacances o fer els anomenats "descansos terapèutics". Cal concloure que pot estar molt ben indicat mantenir el tractament psicofarmacológic amb metilfenidat en nens amb TDAH en períodes vacacionals, no oblidem que en molts casos el TDAH no és només un problema escolar. 

La información proporcionada en esta web, es sólo para su conocimiento general y no es sustitutivo de consejos médicos o profesionales para condiciones médicas específicas. Usted no debe utilizar esta información para diagnosticar o tratar ningún problema de salud o enfermedad sin consultar a un profesional médico.

Web actualitzada el Martes 21 Noviembre 2023, 11:59