Dr. Jordi Sasot Llevadot

És metge especialista en Psiquiatria i Pediatria per la Universitat Autònoma de Barcelona (Unitat Docent Vall d'Hebron) des del 1983.

Magíster en Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil pel Departament de Farmacologia i Psiquiatria de la Universitat Autònoma de Barcelona amb la qualificació d'excel·lent.

Col·legiat pel Col·legi Oficial de Metges de Barcelona amb el nº 13.345.

Pertany al Cos Facultatiu del Centro Médico Teknon on dirigeix la Unitat de Paidopsiquiatria (Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil).

President de la Societat Catalana de Psiquiatria Infanto-Juvenil, de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears (2003-2007).

Membre de la Asociación Española de Psiquiatria del Niño y del Adolescente.

Membre de la ESCAP (European Society for Child and Adolescent Psychiatry).

Membre de la AACAP (American Academy of Child and Adolescent Psychiatry).

Membre de la Societat Catalana de Pediatria.

Membre de la Asociación Española de Pediatria.

Membre del Consell Assessor del Pla Director de Salut Mental i Addiccions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. (2003-2012)

Professor del Postgrau en Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona.

TDAH: nens adoptats

Articles de premsa

"Entre els problemes que poden presentar els nens adoptats es troben les dificultats neurològiques í psicològiques..."

Publicat a: revista Tot Sant Cugat, n.1258

Data: 21 d'abril de 2011

 

En els últims anys hem presenciat un increment exponencial de la taxa d'adopcions internacionals al nostre país, que segueix la tendència del que ja s’esdevenia en altres països desenvolupats europeus i als EUA.

Entre els problemes que poden presentar els nens adoptats es troben les dificultats neurològiques í psicològiques, que en general tenen més transcendència en adopcions per sobre dels dos anys d'edat (d'acord amb l’informe publicat al journal of the American Medical Association un nen adoptat presenta com a mínim en el seu desenvolupament el retard d'un mes per cada cinc que passa en una institució)

Entre les seves dificultats destaquen els trastorns del desenvolupament psicomotor, les alteracions de la parla i del llenguatge, les alteracions emocionals i afectives, els trastorns de la conducta (hiperactivitat) i els trastorns de l'atenció amb les seves conseqüències per a l'aprenentatge.

En l'estudi de la població adoptada s'ha de ser molt acurat: encara que sabem que el predomini de TDAH és molt més alt, també són nens amb un cervell que necessita temps per madurar i el seu diagnòstic psiquiàtric i psicològic ha de ser sempre molt prudent.

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el dilluns 02 maig 2022, 13:28