Dr. Jordi Sasot Llevadot

És metge especialista en Psiquiatria i Pediatria per la Universitat Autònoma de Barcelona (Unitat Docent Vall d'Hebron) des del 1983.

Magíster en Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil pel Departament de Farmacologia i Psiquiatria de la Universitat Autònoma de Barcelona amb la qualificació d'excel·lent.

Col·legiat pel Col·legi Oficial de Metges de Barcelona amb el nº 13.345.

Pertany al Cos Facultatiu del Centro Médico Teknon on dirigeix la Unitat de Paidopsiquiatria (Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil).

President de la Societat Catalana de Psiquiatria Infanto-Juvenil, de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears (2003-2007).

Membre de la Asociación Española de Psiquiatria del Niño y del Adolescente.

Membre de la ESCAP (European Society for Child and Adolescent Psychiatry).

Membre de la AACAP (American Academy of Child and Adolescent Psychiatry).

Membre de la Societat Catalana de Pediatria.

Membre de la Asociación Española de Pediatria.

Membre del Consell Assessor del Pla Director de Salut Mental i Addiccions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. (2003-2012)

Professor del Postgrau en Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona.

TDAH: tractar per vacances?

Articles de premsa

"En molts casos el TDAH no és sols un problema escolar..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1673
Data: 7 de Juny de 2019

Els estudis neurocientífics publicats pel Prof. Philip Shaw, psiquiatre i neurocientífic nord-irlandès del NIMH, Bethesda, USA, ens demostren un retard de fins A 2/3 anys en la maduració del còrtex prefrontal cerebral en nens TDAH. Els treballs confirmen que l'aprimament normal del còrtex prefrontal, que passa a partir dels set anys i mig en nens sans, es presenta prop dels deu anys en nens TDAH. Aquest professor ha demostrat també recentment que el tractament del TDAH amb metilfenidat no només millora les funcions de les vies dopaminèrgiques, millorant la capacitat d'atenció i disminuint la hiperactivitat i impulsivitat, sinó que estimula la maduració del còrtex cerebral, facilitant que aquest trastorn tingui un procés de maduració més ràpid.

El coneixement d'aquest darrer aspecte ens fa replantejar fins a quin punt és correcte retirar el tractament psicofarmacològic en períodes de vacances o fer els anomenats "descansos terapèutics". Cal concloure que pot estar molt ben indicat mantenir el tractament psicofarmacològic amb metilfenidat en nens amb TDAH en períodes vacacionals, no oblidem que en molts casos el TDAH no és sols un problema escolar.

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el dimarts 21 novembre 2023, 11:59