Rosa Mª Ibáñez

Psicòloga Clínica Infantil i Adolescent

Màster en Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Col·legiada pel Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya i Balears amb el nº 8951.

Codirectora i membre fundador del Centre Psicopediàtric Guia.

Pertany al Cos Facultatiu de Centre Mèdic Teknon on dirigeix ​​l'equip de Psicologia Clínica de l'Unitat de Paidopsiquiatria (Psiquiatria i Psicologia Infantil i Adolescent).

Secretària de Comunicació de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la salut de Catalunya i Balears (2003/2007).

Membre numerari de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears.

Membre del comitè científic del curs de postgrau "Curs d'Especialitats Pediàtriques" de Centre Mèdic Teknon.

Professora del Practicum del Màster Oficial en Psicologia General Sanitària de la Universitat de Barcelona.

Millorar l'estrès infantil

Articles de premsa

"...el més important és saber abaixar el ritme, reduir el sobrepès emocional, descarregar la motxilla per als nens és important..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1567

Data: 10 de maig de 2017

 

Com a pautes a tenir en compte tindríem: intentar reduir l'estrès dels horaris fent els canvis adients a cada edat.

Revisar els hàbits d'alimentació, i tenir un estil de vida saludable.

No adaptar el nen al ritme de vida de l'adult imposant-lo.

Saber crear rituals d'acomodació, intentar relaxar-lo, si cal beure aigua, abraçar-lo en plena situació d'irritabilitat, reduir la tensió de l'entorn.

No perdre el control de la situació, és millor tranquil·litzar-nos tots plegats .

Fer preguntes curtes que pugui  respondre amb monosíl·labs, així corn preguntes obertes per desviar la seva atenció, argumentant, evitar la crispació que genera l'estrès no sempre és fàcil, millor tenir un cert control de la situació que acabar en un episodi reactiu més.

El més important és saber abaixar el ritme, reduir el sobrepès emocional, descarregar la motxilla per als nens és important, així corn canalitzar i donar sortida a l'estrès. No oblidem que l'esport pot ajudar a reduir l'estrès "es juga segons s'entrena”, si cadascú fa bé la seva part, família, escola i societat, el bon joc està assegurat.

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el dimecres 10 juny 2020, 07:35