Rosa Mª Ibáñez

Psicòloga Clínica Infantil i Adolescent

Màster en Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Col·legiada pel Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya i Balears amb el nº 8951.

Codirectora i membre fundador del Centre Psicopediàtric Guia.

Pertany al Cos Facultatiu de Centre Mèdic Teknon on dirigeix ​​l'equip de Psicologia Clínica de l'Unitat de Paidopsiquiatria (Psiquiatria i Psicologia Infantil i Adolescent).

Secretària de Comunicació de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la salut de Catalunya i Balears (2003/2007).

Membre numerari de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears.

Membre del comitè científic del curs de postgrau "Curs d'Especialitats Pediàtriques" de Centre Mèdic Teknon.

Professora del Practicum del Màster Oficial en Psicologia General Sanitària de la Universitat de Barcelona.

Fi de curs

Articles de premsa

"...en els últims trenta anys s'han graduat més persones al món que des del principi de la història..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1573

Data: 21 de juny de 2017

 

En els últims trenta anys s'han graduat més persones al món que des del principi de la història (Unesco), això es deu a una combinació de tecnologia, transformació del món del treball i la gran explosió demogràfica. Tot i així, tenir un títol no garanteix un accés directe al món laboral. Es necessiten més que mai màsters, doctorats i en un procés de formació i d'inflació acadèmica, alguns adolescents s'ho miren com quelcom obligatori i altres amb una certa distància com protegint-se.

Em deia l'altre dia una adolescent que està esperant la nota de la Selectivitat: "Entro en una espiral que no sé si tindrà la sortida que jo espero, entres en un món estudiantil sí o sí, després no t'assegura ningú cap cosa, ni molt menys un treball, relacionat amb el que has estudiat, ningú t'assegura res i cada cop et demanen més. Per què una societat que avança tant en alguns àmbits com la tecnologia, en l'educació no acaba de trobar les solucions adients?  El sistema educatiu necessita una transformació o una innovació? Per què expulsa a tanta gent, alguns fracassen i tot això endarrereix la sortida del nucli familiar”, deia. Fa pensar! 

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el divendres 21 febrer 2020, 15:06