Rosa Mª Ibáñez

Psicòloga Clínica Infantil i Adolescent

Màster en Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Col·legiada pel Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya i Balears amb el nº 8951.

Codirectora i membre fundador del Centre Psicopediàtric Guia.

Pertany al Cos Facultatiu de Centre Mèdic Teknon on dirigeix ​​l'equip de Psicologia Clínica de l'Unitat de Paidopsiquiatria (Psiquiatria i Psicologia Infantil i Adolescent).

Secretària de Comunicació de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la salut de Catalunya i Balears (2003/2007).

Membre numerari de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears.

Membre del comitè científic del curs de postgrau "Curs d'Especialitats Pediàtriques" de Centre Mèdic Teknon.

Professora del Practicum del Màster Oficial en Psicologia General Sanitària de la Universitat de Barcelona.

Ansietat per separació i colònies

Articles de premsa

"...l'ansietat de separació es defineix com la dificultat que presenten els nens a l'hora de separar-se dels seus pares..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1575

Data: 5 de juliol de 2017

 

L'ansietat de separació es defineix com la dificultat que presenten els nens a l'hora de separar-se dels seus pares.

En època de colònies es fa més evident, es considera que ho és quan s'eviten situacions que serien satisfactòries i apareixen els símptomes, no es poden afrontar situacions i experiències que aportin autonomia i autoconfiança i que ajuden a madurar, a diferència de l'ansietat generalitzada que és una preocupació desmesurada com a reacció a les situacions quotidianes.

Les tècniques de Coping Skills treballen les diferents ansietats, una d'elles és l'ansietat social. Coping-Cat és un programa de l'Universitat de Temple (P. Kendall) que disposa a la vegada d'un suport multimèdia, a l'hora que estructura les activitats. Reprodueix situacions que es donen en un camp de colònies, on els personatges reprodueixen el que passa a la cantina, a les habitacions llitera, al teatre, a la piscina amb el tobogan aquàtic, a la zona de la gimcana. Tota una experiència per solucionar aquests problemes i poder gaudir de unes bones vacances d'estiu!

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el divendres 21 febrer 2020, 15:06