Rosa Mª Ibáñez

Psicòloga Clínica Infantil i Adolescent

Màster en Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Col·legiada pel Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya i Balears amb el nº 8951.

Codirectora i membre fundador del Centre Psicopediàtric Guia.

Pertany al Cos Facultatiu de Centre Mèdic Teknon on dirigeix ​​l'equip de Psicologia Clínica de l'Unitat de Paidopsiquiatria (Psiquiatria i Psicologia Infantil i Adolescent).

Secretària de Comunicació de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la salut de Catalunya i Balears (2003/2007).

Membre numerari de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears.

Membre del comitè científic del curs de postgrau "Curs d'Especialitats Pediàtriques" de Centre Mèdic Teknon.

Professora del Practicum del Màster Oficial en Psicologia General Sanitària de la Universitat de Barcelona.

Nens i pares gaudiu les vacances

Articles de premsa

"...arriben per fi les vacances tan esperades per tots i ens trobem de ple immersos en una nova dinàmica junts les 24 h del dia..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1579

Data: 2 d'agost de 2017

 

Arriben per fi les vacances tan esperades per tots i ens trobem de ple immersos en una nova dinàmica junts les 24 h del dia. Entre les coses que fem sense gairebé adonar-nos es troben les següents:

Disparitat entre els pares: quan ens demanen alguna cosa i no ho tenim clar és millor dir "Ho parlarem i et diem”, abans que entrar en contradiccions.

 Sobreprotecció: assumir i fer-li tot genera dependència i nens més sobreexigents i amb moltes demandes.

Comunicació verbal: cuidar-la al parlar, no dir adjectius de l'estil "Tu ets un desastre”,  mi-llor "Aquesta habitació està desordenada, cal recollir-la”. S'ha de treballar sobre l'actitud i recordar que estan en edats d'aprendre, controleu l'impaciència que provoca alguns moments de tensió.

Manca de continuïtat: és fàcil deixar-se portar per l'estat d'ànim a l'hora d'educar, és més clar pel nen el missatge quan mantenim una certa estabilitat de criteri.

I sobretot recordar que les vacances d'estiu les esperem tot l'any, són les més llargues, és important saber-les disfrutar. Bon estiu! 

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el divendres 21 febrer 2020, 15:06