Rosa Mª Ibáñez

Psicòloga Clínica Infantil i Adolescent

Màster en Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Col·legiada pel Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya i Balears amb el nº 8951.

Codirectora i membre fundador del Centre Psicopediàtric Guia.

Pertany al Cos Facultatiu de Centre Mèdic Teknon on dirigeix ​​l'equip de Psicologia Clínica de l'Unitat de Paidopsiquiatria (Psiquiatria i Psicologia Infantil i Adolescent).

Secretària de Comunicació de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la salut de Catalunya i Balears (2003/2007).

Membre numerari de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears.

Membre del comitè científic del curs de postgrau "Curs d'Especialitats Pediàtriques" de Centre Mèdic Teknon.

Professora del Practicum del Màster Oficial en Psicologia General Sanitària de la Universitat de Barcelona.

Canvis en l'educació avui

Articles de premsa

"...aquesta població està educada en un model pensat en el currículum acadèmic escolar..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1591

Data: 1 de novembre de 2017

 

La població escolar a Catalunya és de1.550.871 nens i adolescents.

Si tenim en compte que hi ha 4.478 centres, essent d'Educació Infantil de 1r cicle 1.212, el total de centres educatius és de 5.397.

Aquesta població està educada en un model pensat en el currículum acadèmic escolar, tenint molt més en compte les àrees de l'aprenentatge pensades per una mentalitat laboral i econòmica i per ser competitius i no tenint tant pes el progrés, canvis de vida i innovació en el conjunt de l'educació.

La gent jove està sense feina, es desencisa, pensant en un gran desafiament, com a defensa dels seus valors. Es qüestionen una nova perspectiva social més lligada a l'àmbit econòmic.

Ken Robinson ja el 2006, va fer a TED una conferència que es va fer viral, en la qual defensava una educació que estigués centrada en el talent i les habilitats personals i no tan sols en els resultats acadèmics, coincidint amb la 7a Jornada TDAH i qualitat de vida, celebrada a C. Mèdic Teknon, aquest tema ha estat valorat i ampliat. Ho podeu veure a: www.fundacionquironsalud.org/streaming/tdah

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el divendres 21 febrer 2020, 15:06