L'adolescència

És l'etapa de transició entre la infància i la vida adulta, és un comiat de les dependències infantils i un continu esforç per assolir un satisfactori coneixement personal.

L'adolescent és un viatger sense planell, que ha abandonat una localitat sense conèixer prou bé la pròxima. És una etapa de continus i inesperats canvis que es mouen entre les llibertats del passat i les responsabilitats del futur.

És també i fonamentalment una etapa de benvinguts canvis, benvingudes crisis i benvingudes adaptacions.

Deteriorament de l'higiene personal

Quan el consum de substàncies és continuat, poden aparèixer altres signes, com són el deteriorament de la higiene personal i la despreocupació per l'aparença. Pot haver canvis en la manera de vestir, o el jove ja no es preocupa per mostrar una bona aparença. Solen descuidar-se, i no rentar-se tan habitualment com ho solien fer.

Això no vol dir que inequívocament el jove consumeixi drogues, sinó que pot ser una senyal que ens alerti, sobretot quan hi ha hagut un canvi respecte a la vida quotidiana del jove. Per això es molt important la comunicació i comprensió amb els fills, per a que tinguin confiança en explicar els seus problemes.

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el dimarts 21 novembre 2023, 11:59