L'adolescència

És l'etapa de transició entre la infància i la vida adulta, és un comiat de les dependències infantils i un continu esforç per assolir un satisfactori coneixement personal.

L'adolescent és un viatger sense planell, que ha abandonat una localitat sense conèixer prou bé la pròxima. És una etapa de continus i inesperats canvis que es mouen entre les llibertats del passat i les responsabilitats del futur.

És també i fonamentalment una etapa de benvinguts canvis, benvingudes crisis i benvingudes adaptacions.

Atipades i vòmits postprandials reiterats

Si bé l'anorèxia és el més conegut d'aquest trastorns, no és ni molt menys, el més freqüent. En aquest sentit, també és important que els pares siguin conscients que la presència d'afartaments o atipades poden esdevenir clars indicadors de la presència d’un trastorn de la conducta alimentària. Sobretot quan hi ha presència de determinats comportaments orientats a compensar els efectes d'aquesta sobreingesta.

Entre aquestes conductes compensatòries, destaca el vòmit. Els pares poden sospitar de la presència d’aquests si, per exemple, desprès dels àpats, l'adolescent es tanca en el bany reiteradament o bé s'aixeca de la taula sense causa aparent.

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el dimarts 21 novembre 2023, 11:59