Etapa Escolar

L'etapa escolar

És el període de desenvolupament que comença amb l'inici escolar i finalitza amb l´adolescència.

A aquesta edat el nen ha de sortir de casa seva i entrar a un món desconegut, on les persones que formen la seva família i el seu món fins a aquest moment, es queden fora. El seu èxit o fracàs en aquest període dependrà en part de les habilitats que hagi desenvolupat en els seus anys de vida anteriors. Aquest fet marca l'inici del contacte del nen amb la societat a la qual pertany, la qual fa exigències que requereixen de noves habilitats i destreses.

D'altra banda, la relació amb els pares canvia, iniciant-se un procés gradual d'independència i autonomia, i apareix el grup de amics com un referent important que es constitueix en un dels seus eixos centrals del desenvolupament.

Intel.ligència: senyals d'alarma

En l'etapa escolar els nens mostren les seves capacitats intel.lectuals. Un nivell cognitiu inferior a la mitjana de la població, es a dir un coeficient intel.lectual menor de 80, pot ser fàcilment responsable d'un baix rendiment acadèmic.

Entre les senyals d'alarma principals cal que ens fixem en el seu rendiment escolar i dins dels seus aprenentatges bàsics com la lògica, raonament, lectura, escriptura, comprensió, vocabulari, atenció, memòria, etc., respecte els seus companys.

Quan els objectius bàsics de cada curs no s'assoleixin adequadament, i aquests cada cop fan més palpable la distància envers el seu grup normatiu haurem de ser conscients de les dificultats del nen e identificar la seva problemàtica per buscar els medis d'ajuda adequats amb la màxima precocitat.

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el dilluns 02 maig 2022, 13:28