La primera infància

És l'etapa evolutiva que comprèn des del naixement fins a l'etapa preescolar.

És un dels moments del desenvolupament amb major capacitat de canvi ja que el cervell encara s'està formant. En aquests anys un ésser indefens i sense capacitat per sobreviure es converteix en un nen que pensa i s'emociona, que parla i corre, que es relaciona i comença a utilitzar les seves experiències.

Qualsevol problema té ara una més fàcil solució, és el millor moment per poder prevenir, detectar, diagnosticar i tractar qualsevol trastorn neurobiològic i / o psicoeducatiu.

Rebequeries i trastorns funcionals del comportament

 

Les rebequeries i les alteracions funcionals del comportament s'inicien habitualment en la etapa del desenvolupament al voltant dels 2 anys. Representen, paradoxalment, signes positius i expressius d'una personalitat en formació, així com una manera immadura d’expressar la frustració. No obstant, la intensitat i la freqüència determinen si estem davant d'un trastorn del comportament sense control. També és un signe d'alarma quan veiem que aquests comportaments no es redueixen establint les pautes oportunes. En els pitjors dels casos, el nen pot provocar danys considerables com trencar objectes, agredir a persones o fer-se mal a si mateix.

Així mateix, ens haurem de preocupar si aquestes rebequeries i alteracions funcionals del comportament es donen en diferents àmbits (escola, casa, carrer, etc), i si els pares veuen que no tenen capacitat educativa per reduir aquests comportaments, provocant que ells mateixos perdin el control.

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el dilluns 02 maig 2022, 13:28