La primera infància

És l'etapa evolutiva que comprèn des del naixement fins a l'etapa preescolar.

És un dels moments del desenvolupament amb major capacitat de canvi ja que el cervell encara s'està formant. En aquests anys un ésser indefens i sense capacitat per sobreviure es converteix en un nen que pensa i s'emociona, que parla i corre, que es relaciona i comença a utilitzar les seves experiències.

Qualsevol problema té ara una més fàcil solució, és el millor moment per poder prevenir, detectar, diagnosticar i tractar qualsevol trastorn neurobiològic i / o psicoeducatiu.

Senyals d'alarma als 3 anys

Al final d'aquest període dels 2 als 3 anys, el nen sap enfilar-se als llocs, pujar i baixar les escales alternant els dos peus, xutar les pilotes, córrer bé i amb facilitat i anar amb tricicle amb un incipient pedaleig.

A nivell de psicomotricitat fina pot fer traços horitzontals i circulars amb un llapitz, passar pàgines, enroscar i desenroscar i dibuixar una figura humana inicial ( fer una rodona amb ulls, nas i boca ).

En relació a la manipulació més cognitiva, el nen de 3 anys té que poder fer torres de més de sis pisos, jocs de simulació amb ninots, trencaclosques de 3-4 peces i posar en marxa joguines mecàniques.

Als 3 anys, és una senyal d'alarma no saber córrer, no pujar escales alternant els peus o que li costi pujar escales, manipular amb dificultats objectes petits, no fer torres de més de 4 pisos, no saber copiar un cercle, no dibuixar la figura humana inicial ( fer una rodona amb ulls, nas i boca ) o no participar en jocs de simulació.

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el dilluns 02 maig 2022, 13:28