Dr. Jordi Sasot Llevadot

Es médico especialista en Psiquiatría y Pediatría por la Universidad Autónoma de Barcelona (Unidad Docente Vall d'Hebron) desde el 1983.

Magíster en Psiquiatría y Psicología Infanto-Juvenil por el Departamento de Farmacología y Psiquiatría de la Universidad Autónoma de Barcelona con la cualificación de Sobresaliente.

Colegiado por el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona con el nº 13.345.

Pertenece al Cuerpo Facultativo del Centro Médico Teknon dónde dirige la Unidad de Paidopsiquiatria (Psiquiatría y Psicología Infanto-Juvenil).

Presidente de la Societat Catalana de Psiquiatria Infanto-Juvenil, de la Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears (2003-2007).

Miembro de la Asociación Española de Psiquiatria del Niño y del Adolescente.

Miembro de la ESCAP (European Society for Child and Adolescent Psychiatry).

Miembro de la AACAP (American Academy of Child and Adolescent Psychiatry).

Miembro de la Societat Catalana de Pediatria.

Miembro de la Asociación Española de Pediatria.

Miembro del Consell Assessor del Pla Director de Salut Mental i Addiccions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. (2003-2012)

Profesor del Postgrado en Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona.

TDAH: conductes de risc

Artículos de prensa

"Les conductes de risc acostumen a ser presents en els nens i adolescents amb TDAH (trastorn per dèficit d’atenció amb hiperactivitat) i són causades per la impulsivitat..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1248

Data: 11 de febrer de 2011

 

Les conductes de risc acostumen a ser presents en els nens i adolescents amb TDAH (trastorn per dèficit d’atenció amb hiperactivitat) i són causades per la impulsivitat. I la causa no és educativa, sinó neurològica: hi ha un còrtex prefrontal responsable.

La necessitat immediata de donar resposta a les emocions sense un adequat control del impuls facilita que actuïn sense pensar. Són nens i adolescents que “primer actuen i després pensen”.

Des de petits ja són més propensos als accidents, són molt atrevits i desinhibits, de manera que necessiten més control educatiu. Són nens als qui més d’una vegada se’ls ha hagut de cosir amb punts les ferides o se’ls ha hagut d’enguixar a urgències.

Ara bé, les conductes de risc més preocupants solen aparèixer en els adolescents, que no tenen uns adequada capacitat de frustració en un món que se’ls fa petit, s’atreveixen “amb tot”, de manera que el consum de substàncies, les conductes de risc sexual i la recerca de sensacions noves i intenses són a l’ordre del dia. Els psiquiatres i psicòlegs tenim el nostre paper, però la seva educació requereix normes i límits, així com la supervisió de les seves activitats i relacions socials.

La información proporcionada en esta web, es sólo para su conocimiento general y no es sustitutivo de consejos médicos o profesionales para condiciones médicas específicas. Usted no debe utilizar esta información para diagnosticar o tratar ningún problema de salud o enfermedad sin consultar a un profesional médico.

Web actualitzada el Lunes 02 Mayo 2022, 13:28