Dr. Jordi Sasot Llevadot

És metge especialista en Psiquiatria i Pediatria per la Universitat Autònoma de Barcelona (Unitat Docent Vall d'Hebron) des del 1983.

Magíster en Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil pel Departament de Farmacologia i Psiquiatria de la Universitat Autònoma de Barcelona amb la qualificació d'excel·lent.

Col·legiat pel Col·legi Oficial de Metges de Barcelona amb el nº 13.345.

Pertany al Cos Facultatiu del Centro Médico Teknon on dirigeix la Unitat de Paidopsiquiatria (Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil).

President de la Societat Catalana de Psiquiatria Infanto-Juvenil, de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears (2003-2007).

Membre de la Asociación Española de Psiquiatria del Niño y del Adolescente.

Membre de la ESCAP (European Society for Child and Adolescent Psychiatry).

Membre de la AACAP (American Academy of Child and Adolescent Psychiatry).

Membre de la Societat Catalana de Pediatria.

Membre de la Asociación Española de Pediatria.

Membre del Consell Assessor del Pla Director de Salut Mental i Addiccions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. (2003-2012)

Professor del Postgrau en Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona.

TDAH: conductes de risc

Articles de premsa

"Les conductes de risc acostumen a ser presents en els nens i adolescents amb TDAH (trastorn per dèficit d’atenció amb hiperactivitat) i són causades per la impulsivitat..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1248

Data: 11 de febrer de 2011

 

Les conductes de risc acostumen a ser presents en els nens i adolescents amb TDAH (trastorn per dèficit d’atenció amb hiperactivitat) i són causades per la impulsivitat. I la causa no és educativa, sinó neurològica: hi ha un còrtex prefrontal responsable.

La necessitat immediata de donar resposta a les emocions sense un adequat control del impuls facilita que actuïn sense pensar. Són nens i adolescents que “primer actuen i després pensen”.

Des de petits ja són més propensos als accidents, són molt atrevits i desinhibits, de manera que necessiten més control educatiu. Són nens als qui més d’una vegada se’ls ha hagut de cosir amb punts les ferides o se’ls ha hagut d’enguixar a urgències.

Ara bé, les conductes de risc més preocupants solen aparèixer en els adolescents, que no tenen uns adequada capacitat de frustració en un món que se’ls fa petit, s’atreveixen “amb tot”, de manera que el consum de substàncies, les conductes de risc sexual i la recerca de sensacions noves i intenses són a l’ordre del dia. Els psiquiatres i psicòlegs tenim el nostre paper, però la seva educació requereix normes i límits, així com la supervisió de les seves activitats i relacions socials.

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el divendres 21 febrer 2020, 15:06