Dr. Jordi Sasot Llevadot

Es médico especialista en Psiquiatría y Pediatría por la Universidad Autónoma de Barcelona (Unidad Docente Vall d'Hebron) desde el 1983.

Magíster en Psiquiatría y Psicología Infanto-Juvenil por el Departamento de Farmacología y Psiquiatría de la Universidad Autónoma de Barcelona con la cualificación de Sobresaliente.

Colegiado por el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona con el nº 13.345.

Pertenece al Cuerpo Facultativo del Centro Médico Teknon dónde dirige la Unidad de Paidopsiquiatria (Psiquiatría y Psicología Infanto-Juvenil).

Presidente de la Societat Catalana de Psiquiatria Infanto-Juvenil, de la Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears (2003-2007).

Miembro de la Asociación Española de Psiquiatria del Niño y del Adolescente.

Miembro de la ESCAP (European Society for Child and Adolescent Psychiatry).

Miembro de la AACAP (American Academy of Child and Adolescent Psychiatry).

Miembro de la Societat Catalana de Pediatria.

Miembro de la Asociación Española de Pediatria.

Miembro del Consell Assessor del Pla Director de Salut Mental i Addiccions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. (2003-2012)

Profesor del Postgrado en Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Estrès familiar

Artículos de prensa

"Tenir cura de l’harmonia familiar és el millor factor protector per a la salut dels nostres fills..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1250

Data:  3 de març de 2011

 

L’estrès forma part de la vida d’un nombre de persones cada vegada més gran, “es viu millor, però no es té tranquil·litat” ens comentava l’avi d’un nen en la consulta. Els efectes de l’estrès sobre l’organisme es van començar a estudiar al segle XIX, destacant els estudis de Hans Selye que va començar a relacionar l’estrès amb les malalties.

Els estils de vida familiar han canviat en excés en els darrers anys, amb clares repercussions en l’educació dels infants.

La Psiquiatria, la Pediatria i la Psicologia s’han interessat per l’estudi de l’estrès familiar i la seva relació amb les malalties infantils.

Avui en dia sabem que l’estrès no només és capaç d’influir en les malalties sinó també de desencadenar-les. Els estudis en població general ens diuen que el 47% dels nens en edat escolar pateixen com a conseqüència de l’estrès símptomes psicosomàtics com dolors abdominals, cefalees o anorèxia. Si l’estrès és crònic apareixen les malalties, no només emocionals o afectives com els trastorns d’ansietat o la depressió, sinó les immunoal·lèrgiques i les infeccioses.

Tenir cura de l’harmonia familiar és el millor factor protector per a la salut dels nostres fills.

La información proporcionada en esta web, es sólo para su conocimiento general y no es sustitutivo de consejos médicos o profesionales para condiciones médicas específicas. Usted no debe utilizar esta información para diagnosticar o tratar ningún problema de salud o enfermedad sin consultar a un profesional médico.

Web actualitzada el Martes 21 Noviembre 2023, 11:59