Dr. Jordi Sasot Llevadot

És metge especialista en Psiquiatria i Pediatria per la Universitat Autònoma de Barcelona (Unitat Docent Vall d'Hebron) des del 1983.

Magíster en Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil pel Departament de Farmacologia i Psiquiatria de la Universitat Autònoma de Barcelona amb la qualificació d'excel·lent.

Col·legiat pel Col·legi Oficial de Metges de Barcelona amb el nº 13.345.

Pertany al Cos Facultatiu del Centro Médico Teknon on dirigeix la Unitat de Paidopsiquiatria (Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil).

President de la Societat Catalana de Psiquiatria Infanto-Juvenil, de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears (2003-2007).

Membre de la Asociación Española de Psiquiatria del Niño y del Adolescente.

Membre de la ESCAP (European Society for Child and Adolescent Psychiatry).

Membre de la AACAP (American Academy of Child and Adolescent Psychiatry).

Membre de la Societat Catalana de Pediatria.

Membre de la Asociación Española de Pediatria.

Membre del Consell Assessor del Pla Director de Salut Mental i Addiccions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. (2003-2012)

Professor del Postgrau en Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Estrès familiar

Articles de premsa

"Tenir cura de l’harmonia familiar és el millor factor protector per a la salut dels nostres fills..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1250

Data:  3 de març de 2011

 

L’estrès forma part de la vida d’un nombre de persones cada vegada més gran, “es viu millor, però no es té tranquil·litat” ens comentava l’avi d’un nen en la consulta. Els efectes de l’estrès sobre l’organisme es van començar a estudiar al segle XIX, destacant els estudis de Hans Selye que va començar a relacionar l’estrès amb les malalties.

Els estils de vida familiar han canviat en excés en els darrers anys, amb clares repercussions en l’educació dels infants.

La Psiquiatria, la Pediatria i la Psicologia s’han interessat per l’estudi de l’estrès familiar i la seva relació amb les malalties infantils.

Avui en dia sabem que l’estrès no només és capaç d’influir en les malalties sinó també de desencadenar-les. Els estudis en població general ens diuen que el 47% dels nens en edat escolar pateixen com a conseqüència de l’estrès símptomes psicosomàtics com dolors abdominals, cefalees o anorèxia. Si l’estrès és crònic apareixen les malalties, no només emocionals o afectives com els trastorns d’ansietat o la depressió, sinó les immunoal·lèrgiques i les infeccioses.

Tenir cura de l’harmonia familiar és el millor factor protector per a la salut dels nostres fills.

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el dimarts 21 novembre 2023, 11:59