Dr. Jordi Sasot Llevadot

Es médico especialista en Psiquiatría y Pediatría por la Universidad Autónoma de Barcelona (Unidad Docente Vall d'Hebron) desde el 1983.

Magíster en Psiquiatría y Psicología Infanto-Juvenil por el Departamento de Farmacología y Psiquiatría de la Universidad Autónoma de Barcelona con la cualificación de Sobresaliente.

Colegiado por el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona con el nº 13.345.

Pertenece al Cuerpo Facultativo del Centro Médico Teknon dónde dirige la Unidad de Paidopsiquiatria (Psiquiatría y Psicología Infanto-Juvenil).

Presidente de la Societat Catalana de Psiquiatria Infanto-Juvenil, de la Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears (2003-2007).

Miembro de la Asociación Española de Psiquiatria del Niño y del Adolescente.

Miembro de la ESCAP (European Society for Child and Adolescent Psychiatry).

Miembro de la AACAP (American Academy of Child and Adolescent Psychiatry).

Miembro de la Societat Catalana de Pediatria.

Miembro de la Asociación Española de Pediatria.

Miembro del Consell Assessor del Pla Director de Salut Mental i Addiccions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. (2003-2012)

Profesor del Postgrado en Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona.

TDAH: avenços genètics

Artículos de prensa

"recentment s'ha comercialitzat al nostre país la primera anàlisi genètica que reuneix informació dels principals gens implicats en el TDAH..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1282

Data: 14 doctubre de 2011

A partir dels coneixements actuals se sap que el TDAH (trastorn per dèficit d'atenció i hiperactivitat) és una de les patologies psiquiàtriques amb més predisposició genètica. En aquests moments hi ha en estudi diversos gens relacionats fonamentalment amb l'activitat dopaminèrgica i recentment s'ha comercialitzat al nostre país la primera anàlisi genètica que reuneix informació dels principals gens implicats en el TDAH, oferint informació sobre la seva susceptibilitat, farmacogenètica i possibles trastorns associats.

Encara que l'actual coneixement científic genètic sobre el TDAH és molt avançat, també hem de ser conscients de les nostres actuals limitacions essent un trastorn que depèn de molts gens i no sols això, sinó que alguns d'aquests es troben també dins la població normal.

Tal Com diu l'actual director del Programa de Neurogenètica de Yale, Matthew W State: "Sí avui hem estat capaços d'arribar a aquest punt de confusió, amb això hem de ser honrats", cal dir llavors í també en base a les publicacions més recents (Hoffman El State MW 2010), que aquestes noves anàlisis genètiques ens ajuden en el diagnòstic del TDAH, ara bé, encara no l'estableixen.

La información proporcionada en esta web, es sólo para su conocimiento general y no es sustitutivo de consejos médicos o profesionales para condiciones médicas específicas. Usted no debe utilizar esta información para diagnosticar o tratar ningún problema de salud o enfermedad sin consultar a un profesional médico.

Web actualitzada el Lunes 02 Mayo 2022, 13:28