Dr. Jordi Sasot Llevadot

És metge especialista en Psiquiatria i Pediatria per la Universitat Autònoma de Barcelona (Unitat Docent Vall d'Hebron) des del 1983.

Magíster en Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil pel Departament de Farmacologia i Psiquiatria de la Universitat Autònoma de Barcelona amb la qualificació d'excel·lent.

Col·legiat pel Col·legi Oficial de Metges de Barcelona amb el nº 13.345.

Pertany al Cos Facultatiu del Centro Médico Teknon on dirigeix la Unitat de Paidopsiquiatria (Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil).

President de la Societat Catalana de Psiquiatria Infanto-Juvenil, de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears (2003-2007).

Membre de la Asociación Española de Psiquiatria del Niño y del Adolescente.

Membre de la ESCAP (European Society for Child and Adolescent Psychiatry).

Membre de la AACAP (American Academy of Child and Adolescent Psychiatry).

Membre de la Societat Catalana de Pediatria.

Membre de la Asociación Española de Pediatria.

Membre del Consell Assessor del Pla Director de Salut Mental i Addiccions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. (2003-2012)

Professor del Postgrau en Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona.

TDAH: avenços genètics

Articles de premsa

"recentment s'ha comercialitzat al nostre país la primera anàlisi genètica que reuneix informació dels principals gens implicats en el TDAH..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1282

Data: 14 doctubre de 2011

A partir dels coneixements actuals se sap que el TDAH (trastorn per dèficit d'atenció i hiperactivitat) és una de les patologies psiquiàtriques amb més predisposició genètica. En aquests moments hi ha en estudi diversos gens relacionats fonamentalment amb l'activitat dopaminèrgica i recentment s'ha comercialitzat al nostre país la primera anàlisi genètica que reuneix informació dels principals gens implicats en el TDAH, oferint informació sobre la seva susceptibilitat, farmacogenètica i possibles trastorns associats.

Encara que l'actual coneixement científic genètic sobre el TDAH és molt avançat, també hem de ser conscients de les nostres actuals limitacions essent un trastorn que depèn de molts gens i no sols això, sinó que alguns d'aquests es troben també dins la població normal.

Tal Com diu l'actual director del Programa de Neurogenètica de Yale, Matthew W State: "Sí avui hem estat capaços d'arribar a aquest punt de confusió, amb això hem de ser honrats", cal dir llavors í també en base a les publicacions més recents (Hoffman El State MW 2010), que aquestes noves anàlisis genètiques ens ajuden en el diagnòstic del TDAH, ara bé, encara no l'estableixen.

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el dilluns 02 maig 2022, 13:28