Dr. Jordi Sasot Llevadot

Es médico especialista en Psiquiatría y Pediatría por la Universidad Autónoma de Barcelona (Unidad Docente Vall d'Hebron) desde el 1983.

Magíster en Psiquiatría y Psicología Infanto-Juvenil por el Departamento de Farmacología y Psiquiatría de la Universidad Autónoma de Barcelona con la cualificación de Sobresaliente.

Colegiado por el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona con el nº 13.345.

Pertenece al Cuerpo Facultativo del Centro Médico Teknon dónde dirige la Unidad de Paidopsiquiatria (Psiquiatría y Psicología Infanto-Juvenil).

Presidente de la Societat Catalana de Psiquiatria Infanto-Juvenil, de la Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears (2003-2007).

Miembro de la Asociación Española de Psiquiatria del Niño y del Adolescente.

Miembro de la ESCAP (European Society for Child and Adolescent Psychiatry).

Miembro de la AACAP (American Academy of Child and Adolescent Psychiatry).

Miembro de la Societat Catalana de Pediatria.

Miembro de la Asociación Española de Pediatria.

Miembro del Consell Assessor del Pla Director de Salut Mental i Addiccions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. (2003-2012)

Profesor del Postgrado en Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona.

TDAH i dislèxia

Artículos de prensa

"es pot presentar al mateix temps TDAH i Dislèxia..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1288

Data: 25 de novembre de 2011

El Trastorn de Dèficit d'Atenció i Hiperactivitat (TDAH) és un trastorn que produeix una menor capacitat per centrar i mantenir l'atenció, controlar la impulsivitat i la necessitat de moure's.  La Dislèxia és un trastorn del llenguatge, també d'origen neuroconstitucional, que es caracteritza per la dificultat en descodificar les paraules simples, de manera que es produeixen dificultats importants en l’aprenentatge lector.

Avui en dia sabem que tots dos processos es poden trobar associats. És a dir, que es pot presentar al mateix temps TDAH i Dislèxia.

És important aclarir que molts nens amb TDAH presenten dificultats lectomecàniques, disortogràfiques i ďexpressió escrita sense ser dislèxics, problemes consegüents al dèficit atentiu i de baix control inhibitori i de funcions executives del propi TDAH.

El diagnòstic associat de TDAH i Dislèxia és clau per a la millora. Precisant d’un tractament que englobi tots dos trastorns.

Recentment, i en base a això, s'han publicat diversos treballs d’investigació clínica que confirmen la utilitat de diversos medicaments en el tractament de la Dislèxia associada amb TDAH en pacients amb baixa resposta al tractament psicopedagògic.

 

La información proporcionada en esta web, es sólo para su conocimiento general y no es sustitutivo de consejos médicos o profesionales para condiciones médicas específicas. Usted no debe utilizar esta información para diagnosticar o tratar ningún problema de salud o enfermedad sin consultar a un profesional médico.

Web actualitzada el Martes 21 Noviembre 2023, 11:59