Dr. Jordi Sasot Llevadot

És metge especialista en Psiquiatria i Pediatria per la Universitat Autònoma de Barcelona (Unitat Docent Vall d'Hebron) des del 1983.

Magíster en Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil pel Departament de Farmacologia i Psiquiatria de la Universitat Autònoma de Barcelona amb la qualificació d'excel·lent.

Col·legiat pel Col·legi Oficial de Metges de Barcelona amb el nº 13.345.

Pertany al Cos Facultatiu del Centro Médico Teknon on dirigeix la Unitat de Paidopsiquiatria (Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil).

President de la Societat Catalana de Psiquiatria Infanto-Juvenil, de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears (2003-2007).

Membre de la Asociación Española de Psiquiatria del Niño y del Adolescente.

Membre de la ESCAP (European Society for Child and Adolescent Psychiatry).

Membre de la AACAP (American Academy of Child and Adolescent Psychiatry).

Membre de la Societat Catalana de Pediatria.

Membre de la Asociación Española de Pediatria.

Membre del Consell Assessor del Pla Director de Salut Mental i Addiccions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. (2003-2012)

Professor del Postgrau en Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona.

TDAH i dislèxia

Articles de premsa

"es pot presentar al mateix temps TDAH i Dislèxia..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1288

Data: 25 de novembre de 2011

El Trastorn de Dèficit d'Atenció i Hiperactivitat (TDAH) és un trastorn que produeix una menor capacitat per centrar i mantenir l'atenció, controlar la impulsivitat i la necessitat de moure's.  La Dislèxia és un trastorn del llenguatge, també d'origen neuroconstitucional, que es caracteritza per la dificultat en descodificar les paraules simples, de manera que es produeixen dificultats importants en l’aprenentatge lector.

Avui en dia sabem que tots dos processos es poden trobar associats. És a dir, que es pot presentar al mateix temps TDAH i Dislèxia.

És important aclarir que molts nens amb TDAH presenten dificultats lectomecàniques, disortogràfiques i ďexpressió escrita sense ser dislèxics, problemes consegüents al dèficit atentiu i de baix control inhibitori i de funcions executives del propi TDAH.

El diagnòstic associat de TDAH i Dislèxia és clau per a la millora. Precisant d’un tractament que englobi tots dos trastorns.

Recentment, i en base a això, s'han publicat diversos treballs d’investigació clínica que confirmen la utilitat de diversos medicaments en el tractament de la Dislèxia associada amb TDAH en pacients amb baixa resposta al tractament psicopedagògic.

 

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el dilluns 02 maig 2022, 13:28