Dr. Jordi Sasot Llevadot

Es médico especialista en Psiquiatría y Pediatría por la Universidad Autónoma de Barcelona (Unidad Docente Vall d'Hebron) desde el 1983.

Magíster en Psiquiatría y Psicología Infanto-Juvenil por el Departamento de Farmacología y Psiquiatría de la Universidad Autónoma de Barcelona con la cualificación de Sobresaliente.

Colegiado por el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona con el nº 13.345.

Pertenece al Cuerpo Facultativo del Centro Médico Teknon dónde dirige la Unidad de Paidopsiquiatria (Psiquiatría y Psicología Infanto-Juvenil).

Presidente de la Societat Catalana de Psiquiatria Infanto-Juvenil, de la Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears (2003-2007).

Miembro de la Asociación Española de Psiquiatria del Niño y del Adolescente.

Miembro de la ESCAP (European Society for Child and Adolescent Psychiatry).

Miembro de la AACAP (American Academy of Child and Adolescent Psychiatry).

Miembro de la Societat Catalana de Pediatria.

Miembro de la Asociación Española de Pediatria.

Miembro del Consell Assessor del Pla Director de Salut Mental i Addiccions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. (2003-2012)

Profesor del Postgrado en Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Humor inestable

Artículos de prensa

"...Quan observem en un nen/a actituds de mal humor i irritabilitat és important avaluar-ne la freqüència..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1304

Data: 16 de març de 2012

Observar humor inestable i irritabilitat en un nen pot ser la manera que troba per expressar el que li esta passant i pot amagar algun conflicte o preocupació. Aquests poden ser símptomes de malestar personal que combinats amb altres poden mostrar un trastorn de l’estat d‛ànim o depressió. Els símptomes associats que s'han de tenir en compte per fer una consulta són els següents: baixa autoestima, tristesa, actitud poc sociable, major sensibilitat emocional, canvis en la gana i en el son, crits o plors, dificultat per concentrar-se, cansament i falta d'energia, desinterès per participar en activitats, falta d'il·lusió i pensaments de mort.

Quan observem en un nen/a actituds de mal humor i irritabilitat és important avaluar-ne la freqüència, la duració en el temps, l’aparició sobtada i la correlació amb els símptomes comentats.

Tractar la depressió infantil requereix fer un abordatge global en el qual intervinguin pares i mestres junt amb una intervenció psicològica del propi nen. També cal conèixer que el cervell d’aquests nens presenten uns baixos nivells de serotonina i poden també estar indicats els fàrmacs antidepressius, fonamentalment la sertralina i la fluoxetina.

La información proporcionada en esta web, es sólo para su conocimiento general y no es sustitutivo de consejos médicos o profesionales para condiciones médicas específicas. Usted no debe utilizar esta información para diagnosticar o tratar ningún problema de salud o enfermedad sin consultar a un profesional médico.

Web actualitzada el Viernes 15 Noviembre 2019, 11:34