Dr. Jordi Sasot Llevadot

És metge especialista en Psiquiatria i Pediatria per la Universitat Autònoma de Barcelona (Unitat Docent Vall d'Hebron) des del 1983.

Magíster en Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil pel Departament de Farmacologia i Psiquiatria de la Universitat Autònoma de Barcelona amb la qualificació d'excel·lent.

Col·legiat pel Col·legi Oficial de Metges de Barcelona amb el nº 13.345.

Pertany al Cos Facultatiu del Centro Médico Teknon on dirigeix la Unitat de Paidopsiquiatria (Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil).

President de la Societat Catalana de Psiquiatria Infanto-Juvenil, de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears (2003-2007).

Membre de la Asociación Española de Psiquiatria del Niño y del Adolescente.

Membre de la ESCAP (European Society for Child and Adolescent Psychiatry).

Membre de la AACAP (American Academy of Child and Adolescent Psychiatry).

Membre de la Societat Catalana de Pediatria.

Membre de la Asociación Española de Pediatria.

Membre del Consell Assessor del Pla Director de Salut Mental i Addiccions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. (2003-2012)

Professor del Postgrau en Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Humor inestable

Articles de premsa

"...Quan observem en un nen/a actituds de mal humor i irritabilitat és important avaluar-ne la freqüència..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1304

Data: 16 de març de 2012

Observar humor inestable i irritabilitat en un nen pot ser la manera que troba per expressar el que li esta passant i pot amagar algun conflicte o preocupació. Aquests poden ser símptomes de malestar personal que combinats amb altres poden mostrar un trastorn de l’estat d‛ànim o depressió. Els símptomes associats que s'han de tenir en compte per fer una consulta són els següents: baixa autoestima, tristesa, actitud poc sociable, major sensibilitat emocional, canvis en la gana i en el son, crits o plors, dificultat per concentrar-se, cansament i falta d'energia, desinterès per participar en activitats, falta d'il·lusió i pensaments de mort.

Quan observem en un nen/a actituds de mal humor i irritabilitat és important avaluar-ne la freqüència, la duració en el temps, l’aparició sobtada i la correlació amb els símptomes comentats.

Tractar la depressió infantil requereix fer un abordatge global en el qual intervinguin pares i mestres junt amb una intervenció psicològica del propi nen. També cal conèixer que el cervell d’aquests nens presenten uns baixos nivells de serotonina i poden també estar indicats els fàrmacs antidepressius, fonamentalment la sertralina i la fluoxetina.

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el dilluns 02 maig 2022, 13:28