Dr. Jordi Sasot Llevadot

Es médico especialista en Psiquiatría y Pediatría por la Universidad Autónoma de Barcelona (Unidad Docente Vall d'Hebron) desde el 1983.

Magíster en Psiquiatría y Psicología Infanto-Juvenil por el Departamento de Farmacología y Psiquiatría de la Universidad Autónoma de Barcelona con la cualificación de Sobresaliente.

Colegiado por el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona con el nº 13.345.

Pertenece al Cuerpo Facultativo del Centro Médico Teknon dónde dirige la Unidad de Paidopsiquiatria (Psiquiatría y Psicología Infanto-Juvenil).

Presidente de la Societat Catalana de Psiquiatria Infanto-Juvenil, de la Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears (2003-2007).

Miembro de la Asociación Española de Psiquiatria del Niño y del Adolescente.

Miembro de la ESCAP (European Society for Child and Adolescent Psychiatry).

Miembro de la AACAP (American Academy of Child and Adolescent Psychiatry).

Miembro de la Societat Catalana de Pediatria.

Miembro de la Asociación Española de Pediatria.

Miembro del Consell Assessor del Pla Director de Salut Mental i Addiccions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. (2003-2012)

Profesor del Postgrado en Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona.

TDAH i Autisme

Artículos de prensa

 

"...Si ens fixem en el “dia a dia" hi ha nens TDAH que presenten importants dificultats en la seva interacció i relació social..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1314

Data: 25 de maig de 2012

Avui dia Sabem que més de la meitat dels nens amb TDAH presenten comorbiditat, és a dir, que tenen un altre problema associat, fonamental en el diagnòstic per poder practicar un tractament adequat. Els més freqüents són els trastorns de conducta, els trastorns emocionals i afectius i els trastorns de d’aprenentatge. L'any 2010 van sortir publicats El The Lancet (Williams NM. et al.) els resultats d’una molt important investigació genètica, posteriorment replicada, sobre TDAH, que confirmava la seva elevada etiopatogenia (causa) genètica. Entre les troballes es va observar que hi ha un grup de gens (16p 13.11) que es troben en forma significativa i diferencial en TDAH i TEA (Trastorns de l’Espectre Autista).

Si ens fixem en el “dia a dia" hi ha nens TDAH que presenten importants dificultats en la seva interacció i relació social, és a dir, no són només nens molt tímids. Hem de valorar sempre en els nens TDAH aquests aspectes, que són bàsics per prioritzar un tractament correcte, en uns pacients en que probablement el més important no són els trastorns de l’atenció sinó també els seus problemes de comunicació.

La información proporcionada en esta web, es sólo para su conocimiento general y no es sustitutivo de consejos médicos o profesionales para condiciones médicas específicas. Usted no debe utilizar esta información para diagnosticar o tratar ningún problema de salud o enfermedad sin consultar a un profesional médico.

Web actualitzada el Viernes 15 Noviembre 2019, 11:34