Dr. Jordi Sasot Llevadot

És metge especialista en Psiquiatria i Pediatria per la Universitat Autònoma de Barcelona (Unitat Docent Vall d'Hebron) des del 1983.

Magíster en Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil pel Departament de Farmacologia i Psiquiatria de la Universitat Autònoma de Barcelona amb la qualificació d'excel·lent.

Col·legiat pel Col·legi Oficial de Metges de Barcelona amb el nº 13.345.

Pertany al Cos Facultatiu del Centro Médico Teknon on dirigeix la Unitat de Paidopsiquiatria (Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil).

President de la Societat Catalana de Psiquiatria Infanto-Juvenil, de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears (2003-2007).

Membre de la Asociación Española de Psiquiatria del Niño y del Adolescente.

Membre de la ESCAP (European Society for Child and Adolescent Psychiatry).

Membre de la AACAP (American Academy of Child and Adolescent Psychiatry).

Membre de la Societat Catalana de Pediatria.

Membre de la Asociación Española de Pediatria.

Membre del Consell Assessor del Pla Director de Salut Mental i Addiccions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. (2003-2012)

Professor del Postgrau en Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona.

TDAH i Autisme

Articles de premsa

 

"...Si ens fixem en el “dia a dia" hi ha nens TDAH que presenten importants dificultats en la seva interacció i relació social..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1314

Data: 25 de maig de 2012

Avui dia Sabem que més de la meitat dels nens amb TDAH presenten comorbiditat, és a dir, que tenen un altre problema associat, fonamental en el diagnòstic per poder practicar un tractament adequat. Els més freqüents són els trastorns de conducta, els trastorns emocionals i afectius i els trastorns de d’aprenentatge. L'any 2010 van sortir publicats El The Lancet (Williams NM. et al.) els resultats d’una molt important investigació genètica, posteriorment replicada, sobre TDAH, que confirmava la seva elevada etiopatogenia (causa) genètica. Entre les troballes es va observar que hi ha un grup de gens (16p 13.11) que es troben en forma significativa i diferencial en TDAH i TEA (Trastorns de l’Espectre Autista).

Si ens fixem en el “dia a dia" hi ha nens TDAH que presenten importants dificultats en la seva interacció i relació social, és a dir, no són només nens molt tímids. Hem de valorar sempre en els nens TDAH aquests aspectes, que són bàsics per prioritzar un tractament correcte, en uns pacients en que probablement el més important no són els trastorns de l’atenció sinó també els seus problemes de comunicació.

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el dimarts 21 novembre 2023, 11:59