Dr. Jordi Sasot Llevadot

Es médico especialista en Psiquiatría y Pediatría por la Universidad Autónoma de Barcelona (Unidad Docente Vall d'Hebron) desde el 1983.

Magíster en Psiquiatría y Psicología Infanto-Juvenil por el Departamento de Farmacología y Psiquiatría de la Universidad Autónoma de Barcelona con la cualificación de Sobresaliente.

Colegiado por el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona con el nº 13.345.

Pertenece al Cuerpo Facultativo del Centro Médico Teknon dónde dirige la Unidad de Paidopsiquiatria (Psiquiatría y Psicología Infanto-Juvenil).

Presidente de la Societat Catalana de Psiquiatria Infanto-Juvenil, de la Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears (2003-2007).

Miembro de la Asociación Española de Psiquiatria del Niño y del Adolescente.

Miembro de la ESCAP (European Society for Child and Adolescent Psychiatry).

Miembro de la AACAP (American Academy of Child and Adolescent Psychiatry).

Miembro de la Societat Catalana de Pediatria.

Miembro de la Asociación Española de Pediatria.

Miembro del Consell Assessor del Pla Director de Salut Mental i Addiccions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. (2003-2012)

Profesor del Postgrado en Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona.

TDAH: un nou invent?

Artículos de prensa

"...Encara hi ha notícies que ens comenten que el TDAH no existeix, que es un nou invent dels metges..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1330

Data: 21 de setembre de 2012

Encara hi ha notícies que ens comenten que el TDAH no existeix, que és un nou invent dels metges i educadors per etiquetar “nens difícils". També es comenta que es un invent dels laboratoris per a la venda dels seus productes. En realitat, el coneixement dels nens amb TDAH presumiblement existeix des de l’inici de la civilització. La primera referència d'un nen amb TDAH es llegeix en els poemes del metge Alemany Heinrich Hoffman, qui el 1865 va descriure a “l’inquiet de Peter”. El 1902, el pediatre George Still, a la Reial Societat de Medicina de Londres, va descriure 43 nens agressius, desafiants, resistents a la disciplina, excessivament emocionals, amb poca inhibició voluntària del comportament, amb problemes d’atenció sostinguda i que no podien aprendre de les conseqüències dels seus actes (Still GF (1902) Some abnormal psychical Conditions in Children, Lancet 1: 1008-1012, 1077-1082, 1163-116S).

A Catalunya, el catedràtic de Psiquiatría Infantil August Vidal Parera, en el seu Tractat de Psiquiatría Infantil de 1907, ja ho descrivia també amb tot luxe de detalls. De manera que no és un patiment  nou, és conegut, almenys, des de fa uns 150 anys.

www.centreguia.cat

La información proporcionada en esta web, es sólo para su conocimiento general y no es sustitutivo de consejos médicos o profesionales para condiciones médicas específicas. Usted no debe utilizar esta información para diagnosticar o tratar ningún problema de salud o enfermedad sin consultar a un profesional médico.

Web actualitzada el Viernes 21 Febrero 2020, 15:06