Dr. Jordi Sasot Llevadot

Es médico especialista en Psiquiatría y Pediatría por la Universidad Autónoma de Barcelona (Unidad Docente Vall d'Hebron) desde el 1983.

Magíster en Psiquiatría y Psicología Infanto-Juvenil por el Departamento de Farmacología y Psiquiatría de la Universidad Autónoma de Barcelona con la cualificación de Sobresaliente.

Colegiado por el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona con el nº 13.345.

Pertenece al Cuerpo Facultativo del Centro Médico Teknon dónde dirige la Unidad de Paidopsiquiatria (Psiquiatría y Psicología Infanto-Juvenil).

Presidente de la Societat Catalana de Psiquiatria Infanto-Juvenil, de la Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears (2003-2007).

Miembro de la Asociación Española de Psiquiatria del Niño y del Adolescente.

Miembro de la ESCAP (European Society for Child and Adolescent Psychiatry).

Miembro de la AACAP (American Academy of Child and Adolescent Psychiatry).

Miembro de la Societat Catalana de Pediatria.

Miembro de la Asociación Española de Pediatria.

Miembro del Consell Assessor del Pla Director de Salut Mental i Addiccions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. (2003-2012)

Profesor del Postgrado en Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Maduració cerebral i TDAH

Artículos de prensa

"...va demostrar un retard de fins a 3 anys en la maduració del còrtex prefrontal cerebral en nens TDAH..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1392

Data: 5 de desembre de 2013

A la Conferència Internacional del CHADD de 2007, Philip Shaw, psiquiatre i neurocientífic nord-irlandès del NIMH, Bethesda, EUA, va demostrar un retard de fins a 3 anys en la maduració del còrtex prefrontal cerebral en nens TDAH. En síntesi, l'aprimament del còrtex prefrontal que passa als set anys i mig en nens sans, es presenta als deu anys i mig en nens TDAH.

Aquest mes de Novembre, va estar a Barcelona el professor Joaquín Fuentes Biggi, vicepresident de la IACAPAP (Associació Mundial de Psiquiatria Infantil i Adolescent) convidat per la nostra Unitat de Paidopsiquiatria de Centre Mèdic Teknon amb l'objectiu d'actualitzar els coneixements en TDAH. Entre els aspectes més importants que ens va mostrar, destaquen els últims estudis de Philip Shaw. Aquest professor ha demostrat recentment que el tractament del TDAH amb metilfenidat no només millora les funcions de les vies dopaminèrgiques, millorant la capacitat de posar atenció i disminuint la hiperactivitat i impulsivitat, sinó que estimula la maduració del còrtex cerebral, facilitant que aquest trastorn tingui un procés de maduració més ràpid.

Una pregunta final: descansos terapèutics?

La información proporcionada en esta web, es sólo para su conocimiento general y no es sustitutivo de consejos médicos o profesionales para condiciones médicas específicas. Usted no debe utilizar esta información para diagnosticar o tratar ningún problema de salud o enfermedad sin consultar a un profesional médico.

Web actualitzada el Martes 21 Noviembre 2023, 11:59