Dr. Jordi Sasot Llevadot

És metge especialista en Psiquiatria i Pediatria per la Universitat Autònoma de Barcelona (Unitat Docent Vall d'Hebron) des del 1983.

Magíster en Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil pel Departament de Farmacologia i Psiquiatria de la Universitat Autònoma de Barcelona amb la qualificació d'excel·lent.

Col·legiat pel Col·legi Oficial de Metges de Barcelona amb el nº 13.345.

Pertany al Cos Facultatiu del Centro Médico Teknon on dirigeix la Unitat de Paidopsiquiatria (Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil).

President de la Societat Catalana de Psiquiatria Infanto-Juvenil, de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears (2003-2007).

Membre de la Asociación Española de Psiquiatria del Niño y del Adolescente.

Membre de la ESCAP (European Society for Child and Adolescent Psychiatry).

Membre de la AACAP (American Academy of Child and Adolescent Psychiatry).

Membre de la Societat Catalana de Pediatria.

Membre de la Asociación Española de Pediatria.

Membre del Consell Assessor del Pla Director de Salut Mental i Addiccions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. (2003-2012)

Professor del Postgrau en Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Maduració cerebral i TDAH

Articles de premsa

"...va demostrar un retard de fins a 3 anys en la maduració del còrtex prefrontal cerebral en nens TDAH..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1392

Data: 5 de desembre de 2013

A la Conferència Internacional del CHADD de 2007, Philip Shaw, psiquiatre i neurocientífic nord-irlandès del NIMH, Bethesda, EUA, va demostrar un retard de fins a 3 anys en la maduració del còrtex prefrontal cerebral en nens TDAH. En síntesi, l'aprimament del còrtex prefrontal que passa als set anys i mig en nens sans, es presenta als deu anys i mig en nens TDAH.

Aquest mes de Novembre, va estar a Barcelona el professor Joaquín Fuentes Biggi, vicepresident de la IACAPAP (Associació Mundial de Psiquiatria Infantil i Adolescent) convidat per la nostra Unitat de Paidopsiquiatria de Centre Mèdic Teknon amb l'objectiu d'actualitzar els coneixements en TDAH. Entre els aspectes més importants que ens va mostrar, destaquen els últims estudis de Philip Shaw. Aquest professor ha demostrat recentment que el tractament del TDAH amb metilfenidat no només millora les funcions de les vies dopaminèrgiques, millorant la capacitat de posar atenció i disminuint la hiperactivitat i impulsivitat, sinó que estimula la maduració del còrtex cerebral, facilitant que aquest trastorn tingui un procés de maduració més ràpid.

Una pregunta final: descansos terapèutics?

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el dimarts 21 novembre 2023, 11:59