Dr. Jordi Sasot Llevadot

Es médico especialista en Psiquiatría y Pediatría por la Universidad Autónoma de Barcelona (Unidad Docente Vall d'Hebron) desde el 1983.

Magíster en Psiquiatría y Psicología Infanto-Juvenil por el Departamento de Farmacología y Psiquiatría de la Universidad Autónoma de Barcelona con la cualificación de Sobresaliente.

Colegiado por el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona con el nº 13.345.

Pertenece al Cuerpo Facultativo del Centro Médico Teknon dónde dirige la Unidad de Paidopsiquiatria (Psiquiatría y Psicología Infanto-Juvenil).

Presidente de la Societat Catalana de Psiquiatria Infanto-Juvenil, de la Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears (2003-2007).

Miembro de la Asociación Española de Psiquiatria del Niño y del Adolescente.

Miembro de la ESCAP (European Society for Child and Adolescent Psychiatry).

Miembro de la AACAP (American Academy of Child and Adolescent Psychiatry).

Miembro de la Societat Catalana de Pediatria.

Miembro de la Asociación Española de Pediatria.

Miembro del Consell Assessor del Pla Director de Salut Mental i Addiccions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. (2003-2012)

Profesor del Postgrado en Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Epigenètica i salut

Artículos de prensa

"... L'estil de vida com l'educació i l'alimentació són factors epigenètics que afecten els nostres gens..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1507

Data: 10 de març de 2016

L'epigenètica és la ciència que investiga com els fills poden heretar i expressar els trets provinents de l'educació i l'entorn dels seus pares i avantpassats. Les instruccions del codi hereditari (ADN) que s'hereten són les mateixes però es poden silenciar els gens sense que el seu ADN s'alteri. L'estil de vida com l'educació i l'alimentació són factors epigenètics que afecten els nostres gens. Aquests "poden silenciar" els gens i causar trastorns, i molt important, el que afectarà no només a qui li passi, sinó als seus descendents.

El professorJ. Hudziak (Vermont, USA), un dels seus principals investigadors diu: "El teu entorn modifica el teu genoma, que modifica el teu cervell i modifica la teva conducta": Segons l'epigenètica, les experiències dels nostres avantpassats modelen la nostra experiència no només a través de l'herència cultural, sinó a través de l'herència genètica.

L'ADN no canvia, però les tendències psicològiques i educatives s'hereten: així, pot ser que no només tinguem els ulls del nostre avi, sinó també el seu mal caràcter provocat per una vida plena de mancances, maltractaments i manca d'afecte la seva/nostra tendència a la depressió.

La información proporcionada en esta web, es sólo para su conocimiento general y no es sustitutivo de consejos médicos o profesionales para condiciones médicas específicas. Usted no debe utilizar esta información para diagnosticar o tratar ningún problema de salud o enfermedad sin consultar a un profesional médico.

Web actualitzada el Martes 21 Noviembre 2023, 11:59