Dr. Jordi Sasot Llevadot

És metge especialista en Psiquiatria i Pediatria per la Universitat Autònoma de Barcelona (Unitat Docent Vall d'Hebron) des del 1983.

Magíster en Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil pel Departament de Farmacologia i Psiquiatria de la Universitat Autònoma de Barcelona amb la qualificació d'excel·lent.

Col·legiat pel Col·legi Oficial de Metges de Barcelona amb el nº 13.345.

Pertany al Cos Facultatiu del Centro Médico Teknon on dirigeix la Unitat de Paidopsiquiatria (Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil).

President de la Societat Catalana de Psiquiatria Infanto-Juvenil, de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears (2003-2007).

Membre de la Asociación Española de Psiquiatria del Niño y del Adolescente.

Membre de la ESCAP (European Society for Child and Adolescent Psychiatry).

Membre de la AACAP (American Academy of Child and Adolescent Psychiatry).

Membre de la Societat Catalana de Pediatria.

Membre de la Asociación Española de Pediatria.

Membre del Consell Assessor del Pla Director de Salut Mental i Addiccions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. (2003-2012)

Professor del Postgrau en Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Epigenètica i salut

Articles de premsa

"... L'estil de vida com l'educació i l'alimentació són factors epigenètics que afecten els nostres gens..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1507

Data: 10 de març de 2016

L'epigenètica és la ciència que investiga com els fills poden heretar i expressar els trets provinents de l'educació i l'entorn dels seus pares i avantpassats. Les instruccions del codi hereditari (ADN) que s'hereten són les mateixes però es poden silenciar els gens sense que el seu ADN s'alteri. L'estil de vida com l'educació i l'alimentació són factors epigenètics que afecten els nostres gens. Aquests "poden silenciar" els gens i causar trastorns, i molt important, el que afectarà no només a qui li passi, sinó als seus descendents.

El professorJ. Hudziak (Vermont, USA), un dels seus principals investigadors diu: "El teu entorn modifica el teu genoma, que modifica el teu cervell i modifica la teva conducta": Segons l'epigenètica, les experiències dels nostres avantpassats modelen la nostra experiència no només a través de l'herència cultural, sinó a través de l'herència genètica.

L'ADN no canvia, però les tendències psicològiques i educatives s'hereten: així, pot ser que no només tinguem els ulls del nostre avi, sinó també el seu mal caràcter provocat per una vida plena de mancances, maltractaments i manca d'afecte la seva/nostra tendència a la depressió.

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el dilluns 02 maig 2022, 13:28