Dr. Jordi Sasot Llevadot

Es médico especialista en Psiquiatría y Pediatría por la Universidad Autónoma de Barcelona (Unidad Docente Vall d'Hebron) desde el 1983.

Magíster en Psiquiatría y Psicología Infanto-Juvenil por el Departamento de Farmacología y Psiquiatría de la Universidad Autónoma de Barcelona con la cualificación de Sobresaliente.

Colegiado por el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona con el nº 13.345.

Pertenece al Cuerpo Facultativo del Centro Médico Teknon dónde dirige la Unidad de Paidopsiquiatria (Psiquiatría y Psicología Infanto-Juvenil).

Presidente de la Societat Catalana de Psiquiatria Infanto-Juvenil, de la Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears (2003-2007).

Miembro de la Asociación Española de Psiquiatria del Niño y del Adolescente.

Miembro de la ESCAP (European Society for Child and Adolescent Psychiatry).

Miembro de la AACAP (American Academy of Child and Adolescent Psychiatry).

Miembro de la Societat Catalana de Pediatria.

Miembro de la Asociación Española de Pediatria.

Miembro del Consell Assessor del Pla Director de Salut Mental i Addiccions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. (2003-2012)

Profesor del Postgrado en Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Addicció a Internet

Artículos de prensa

"...Dorm menys perquè segueix connectat d'amagat a Internet fins a altes hores de la nit..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1531

Data: 1 de setembre de 2016

Es tracta d'un ús excessiu, sense control i que es pot tornar fàcilment patològic, de la connexió a Internet. En aquest sentit, els següents punts són senyals d'alarma:

• Aparca la seva vida social i familiar.

• Es mostra irritable quan se li nega l'accés a Internet.

• S'angoixa o està inquiet quan no es connecta a Internet.

• Pensa a connectar-se a Internet mentre fa altres activitats.

• Menteix sobre quant de temps està connectat.

• Dorm menys perquè segueix connectat d'amagat a Internet fins a altes hores de la nit.

• Abandona les seves obligacions i deixa de banda les seves aficions.

• Baixa el seu rendiment escolar.

Com es pot prevenir aquesta addicció? Seguint una sèrie de pautes: desconnectar Internet durant la nit; quan estem amb més gent, ja siguin amics o familiars, prescindir del mòbil; potenciar un contacte familiar i social adient; demanar col•aboració a l'escola programant el controls dels temps d'entrada a la xarxa per estudis i/o deures des de casa. En definitiva, aprendre a fer un bon ús d'Internet. El problema no rau en la tecnologia sinó en l'ús que en fem, és a dir... per exemple... per què el 60% dels nens tenen mòbil abans del 12 anys?

La información proporcionada en esta web, es sólo para su conocimiento general y no es sustitutivo de consejos médicos o profesionales para condiciones médicas específicas. Usted no debe utilizar esta información para diagnosticar o tratar ningún problema de salud o enfermedad sin consultar a un profesional médico.

Web actualitzada el Martes 21 Noviembre 2023, 11:59