Dr. Jordi Sasot Llevadot

És metge especialista en Psiquiatria i Pediatria per la Universitat Autònoma de Barcelona (Unitat Docent Vall d'Hebron) des del 1983.

Magíster en Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil pel Departament de Farmacologia i Psiquiatria de la Universitat Autònoma de Barcelona amb la qualificació d'excel·lent.

Col·legiat pel Col·legi Oficial de Metges de Barcelona amb el nº 13.345.

Pertany al Cos Facultatiu del Centro Médico Teknon on dirigeix la Unitat de Paidopsiquiatria (Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil).

President de la Societat Catalana de Psiquiatria Infanto-Juvenil, de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears (2003-2007).

Membre de la Asociación Española de Psiquiatria del Niño y del Adolescente.

Membre de la ESCAP (European Society for Child and Adolescent Psychiatry).

Membre de la AACAP (American Academy of Child and Adolescent Psychiatry).

Membre de la Societat Catalana de Pediatria.

Membre de la Asociación Española de Pediatria.

Membre del Consell Assessor del Pla Director de Salut Mental i Addiccions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. (2003-2012)

Professor del Postgrau en Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Addicció a Internet

Articles de premsa

"...Dorm menys perquè segueix connectat d'amagat a Internet fins a altes hores de la nit..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1531

Data: 1 de setembre de 2016

Es tracta d'un ús excessiu, sense control i que es pot tornar fàcilment patològic, de la connexió a Internet. En aquest sentit, els següents punts són senyals d'alarma:

• Aparca la seva vida social i familiar.

• Es mostra irritable quan se li nega l'accés a Internet.

• S'angoixa o està inquiet quan no es connecta a Internet.

• Pensa a connectar-se a Internet mentre fa altres activitats.

• Menteix sobre quant de temps està connectat.

• Dorm menys perquè segueix connectat d'amagat a Internet fins a altes hores de la nit.

• Abandona les seves obligacions i deixa de banda les seves aficions.

• Baixa el seu rendiment escolar.

Com es pot prevenir aquesta addicció? Seguint una sèrie de pautes: desconnectar Internet durant la nit; quan estem amb més gent, ja siguin amics o familiars, prescindir del mòbil; potenciar un contacte familiar i social adient; demanar col•aboració a l'escola programant el controls dels temps d'entrada a la xarxa per estudis i/o deures des de casa. En definitiva, aprendre a fer un bon ús d'Internet. El problema no rau en la tecnologia sinó en l'ús que en fem, és a dir... per exemple... per què el 60% dels nens tenen mòbil abans del 12 anys?

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el dilluns 02 maig 2022, 13:28