Dr. Jordi Sasot Llevadot

Es médico especialista en Psiquiatría y Pediatría por la Universidad Autónoma de Barcelona (Unidad Docente Vall d'Hebron) desde el 1983.

Magíster en Psiquiatría y Psicología Infanto-Juvenil por el Departamento de Farmacología y Psiquiatría de la Universidad Autónoma de Barcelona con la cualificación de Sobresaliente.

Colegiado por el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona con el nº 13.345.

Pertenece al Cuerpo Facultativo del Centro Médico Teknon dónde dirige la Unidad de Paidopsiquiatria (Psiquiatría y Psicología Infanto-Juvenil).

Presidente de la Societat Catalana de Psiquiatria Infanto-Juvenil, de la Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears (2003-2007).

Miembro de la Asociación Española de Psiquiatria del Niño y del Adolescente.

Miembro de la ESCAP (European Society for Child and Adolescent Psychiatry).

Miembro de la AACAP (American Academy of Child and Adolescent Psychiatry).

Miembro de la Societat Catalana de Pediatria.

Miembro de la Asociación Española de Pediatria.

Miembro del Consell Assessor del Pla Director de Salut Mental i Addiccions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. (2003-2012)

Profesor del Postgrado en Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Novetats en TDAH

Artículos de prensa

"...omple el buit existent per a aquells pacients amb baixa resposta als actuals medicaments..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1545

Data: 7 de desembre de 2016

Elvanse, el darrer fàrmac comercialitzat pel TDAH, omple el buit existent per a aquells pacients amb baixa resposta als actuals medicaments. Són nens i adolescents que no és que no millorin perquè la medicació no els serveix, sinó que formen part d'aquest percentatge de pacients en què la resposta clínica no és l'adequada. Aquesta novetat és un profàrmac, és a dir no s'administra directament la medicació sinó un preparat previ no actiu absent de potencial d'abús.

Elvanse (LDX) és el primer profàrmac psicoestimulant de llarga durada per al tractament del TDAH. El profàrmac és un compost inactiu que, després de patir una reacció enzimàtica en passar al torrent sanguini, es converteix en una molècula activa, sent aquesta última la responsable de l'efecte terapèutic. Entre els seus importants avantatges destaca que gràcies al seu nou sistema d'absorció, l'organisme només desdobla la quantitat de profàrmac que necessita, així, els seus efectes secundaris són equivalents als actuals fàrmacs.

Avui, després dels darrers anys d'experiència, podem confirmar la seva bona resposta clínica i els seus baixos efectes secundaris. Aviat també tindrem una nova molècula, la Guanfacina.

La información proporcionada en esta web, es sólo para su conocimiento general y no es sustitutivo de consejos médicos o profesionales para condiciones médicas específicas. Usted no debe utilizar esta información para diagnosticar o tratar ningún problema de salud o enfermedad sin consultar a un profesional médico.

Web actualitzada el Martes 21 Noviembre 2023, 11:59