Dr. Jordi Sasot Llevadot

És metge especialista en Psiquiatria i Pediatria per la Universitat Autònoma de Barcelona (Unitat Docent Vall d'Hebron) des del 1983.

Magíster en Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil pel Departament de Farmacologia i Psiquiatria de la Universitat Autònoma de Barcelona amb la qualificació d'excel·lent.

Col·legiat pel Col·legi Oficial de Metges de Barcelona amb el nº 13.345.

Pertany al Cos Facultatiu del Centro Médico Teknon on dirigeix la Unitat de Paidopsiquiatria (Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil).

President de la Societat Catalana de Psiquiatria Infanto-Juvenil, de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears (2003-2007).

Membre de la Asociación Española de Psiquiatria del Niño y del Adolescente.

Membre de la ESCAP (European Society for Child and Adolescent Psychiatry).

Membre de la AACAP (American Academy of Child and Adolescent Psychiatry).

Membre de la Societat Catalana de Pediatria.

Membre de la Asociación Española de Pediatria.

Membre del Consell Assessor del Pla Director de Salut Mental i Addiccions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. (2003-2012)

Professor del Postgrau en Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Novetats en TDAH

Articles de premsa

"...omple el buit existent per a aquells pacients amb baixa resposta als actuals medicaments..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1545

Data: 7 de desembre de 2016

Elvanse, el darrer fàrmac comercialitzat pel TDAH, omple el buit existent per a aquells pacients amb baixa resposta als actuals medicaments. Són nens i adolescents que no és que no millorin perquè la medicació no els serveix, sinó que formen part d'aquest percentatge de pacients en què la resposta clínica no és l'adequada. Aquesta novetat és un profàrmac, és a dir no s'administra directament la medicació sinó un preparat previ no actiu absent de potencial d'abús.

Elvanse (LDX) és el primer profàrmac psicoestimulant de llarga durada per al tractament del TDAH. El profàrmac és un compost inactiu que, després de patir una reacció enzimàtica en passar al torrent sanguini, es converteix en una molècula activa, sent aquesta última la responsable de l'efecte terapèutic. Entre els seus importants avantatges destaca que gràcies al seu nou sistema d'absorció, l'organisme només desdobla la quantitat de profàrmac que necessita, així, els seus efectes secundaris són equivalents als actuals fàrmacs.

Avui, després dels darrers anys d'experiència, podem confirmar la seva bona resposta clínica i els seus baixos efectes secundaris. Aviat també tindrem una nova molècula, la Guanfacina.

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el dilluns 02 maig 2022, 13:28