Dr. Jordi Sasot Llevadot

Es médico especialista en Psiquiatría y Pediatría por la Universidad Autónoma de Barcelona (Unidad Docente Vall d'Hebron) desde el 1983.

Magíster en Psiquiatría y Psicología Infanto-Juvenil por el Departamento de Farmacología y Psiquiatría de la Universidad Autónoma de Barcelona con la cualificación de Sobresaliente.

Colegiado por el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona con el nº 13.345.

Pertenece al Cuerpo Facultativo del Centro Médico Teknon dónde dirige la Unidad de Paidopsiquiatria (Psiquiatría y Psicología Infanto-Juvenil).

Presidente de la Societat Catalana de Psiquiatria Infanto-Juvenil, de la Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears (2003-2007).

Miembro de la Asociación Española de Psiquiatria del Niño y del Adolescente.

Miembro de la ESCAP (European Society for Child and Adolescent Psychiatry).

Miembro de la AACAP (American Academy of Child and Adolescent Psychiatry).

Miembro de la Societat Catalana de Pediatria.

Miembro de la Asociación Española de Pediatria.

Miembro del Consell Assessor del Pla Director de Salut Mental i Addiccions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. (2003-2012)

Profesor del Postgrado en Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Mentides: què fer?

Artículos de prensa

"...cal també entendre com a pares les mentides dels nostres fills i com nosaltres mateixos les condicionem amb els nostres fets..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1597

Data: 12 de Desembre de 2017

 

Cal tallar sempre qualsevol tipus de mentida, per molt petita que sigui. I el que és fonamental és confrontar-ho amb els fills quan estem segurs que menteixen. Una mentida és una mentida per molt petita o piadosa que sigui. Cal també entendre com a pares les mentides dels nostres fills i com nosaltres mateixos les condicionem amb els nostres fets. Sempre m'agrada posar com exemple el d'aquell pare que feia dir per telèfon a la seva dona que no hi era a casa, davant dels propis fills, encara prou petits.

Per crear aquest marc de confiança cal fomentar els valors a casa des que els nens són menuts. Per això cal que els pares siguin models a seguir. Per tant, cal posar èmfasi en l'honestedat, en el respecte, en generar confiança, seguretat i tranquil·litat. Evidentment si els nens veuen als seus pares mentir, ells entendran que és una conducta que es pot fer i que no passa res.

Amb tot això cal deixar clar que no hi ha una recepta sempre eficaç en tots els casos, ja que d'un fill a un altre, així com d'una família a una altra, hi ha moltes diferències i el que funciona dins d'un sistema familiar pot ser que en un altre tingui resultats diferents. Cal, això sí, no deixar-ho mai passar. 

La información proporcionada en esta web, es sólo para su conocimiento general y no es sustitutivo de consejos médicos o profesionales para condiciones médicas específicas. Usted no debe utilizar esta información para diagnosticar o tratar ningún problema de salud o enfermedad sin consultar a un profesional médico.

Web actualitzada el Martes 21 Noviembre 2023, 11:59