Dr. Jordi Sasot Llevadot

És metge especialista en Psiquiatria i Pediatria per la Universitat Autònoma de Barcelona (Unitat Docent Vall d'Hebron) des del 1983.

Magíster en Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil pel Departament de Farmacologia i Psiquiatria de la Universitat Autònoma de Barcelona amb la qualificació d'excel·lent.

Col·legiat pel Col·legi Oficial de Metges de Barcelona amb el nº 13.345.

Pertany al Cos Facultatiu del Centro Médico Teknon on dirigeix la Unitat de Paidopsiquiatria (Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil).

President de la Societat Catalana de Psiquiatria Infanto-Juvenil, de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears (2003-2007).

Membre de la Asociación Española de Psiquiatria del Niño y del Adolescente.

Membre de la ESCAP (European Society for Child and Adolescent Psychiatry).

Membre de la AACAP (American Academy of Child and Adolescent Psychiatry).

Membre de la Societat Catalana de Pediatria.

Membre de la Asociación Española de Pediatria.

Membre del Consell Assessor del Pla Director de Salut Mental i Addiccions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. (2003-2012)

Professor del Postgrau en Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Mentides: què fer?

Articles de premsa

"...cal també entendre com a pares les mentides dels nostres fills i com nosaltres mateixos les condicionem amb els nostres fets..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1597

Data: 12 de Desembre de 2017

 

Cal tallar sempre qualsevol tipus de mentida, per molt petita que sigui. I el que és fonamental és confrontar-ho amb els fills quan estem segurs que menteixen. Una mentida és una mentida per molt petita o piadosa que sigui. Cal també entendre com a pares les mentides dels nostres fills i com nosaltres mateixos les condicionem amb els nostres fets. Sempre m'agrada posar com exemple el d'aquell pare que feia dir per telèfon a la seva dona que no hi era a casa, davant dels propis fills, encara prou petits.

Per crear aquest marc de confiança cal fomentar els valors a casa des que els nens són menuts. Per això cal que els pares siguin models a seguir. Per tant, cal posar èmfasi en l'honestedat, en el respecte, en generar confiança, seguretat i tranquil·litat. Evidentment si els nens veuen als seus pares mentir, ells entendran que és una conducta que es pot fer i que no passa res.

Amb tot això cal deixar clar que no hi ha una recepta sempre eficaç en tots els casos, ja que d'un fill a un altre, així com d'una família a una altra, hi ha moltes diferències i el que funciona dins d'un sistema familiar pot ser que en un altre tingui resultats diferents. Cal, això sí, no deixar-ho mai passar. 

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el dimarts 21 novembre 2023, 11:59