Dr. Jordi Sasot Llevadot

Es médico especialista en Psiquiatría y Pediatría por la Universidad Autónoma de Barcelona (Unidad Docente Vall d'Hebron) desde el 1983.

Magíster en Psiquiatría y Psicología Infanto-Juvenil por el Departamento de Farmacología y Psiquiatría de la Universidad Autónoma de Barcelona con la cualificación de Sobresaliente.

Colegiado por el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona con el nº 13.345.

Pertenece al Cuerpo Facultativo del Centro Médico Teknon dónde dirige la Unidad de Paidopsiquiatria (Psiquiatría y Psicología Infanto-Juvenil).

Presidente de la Societat Catalana de Psiquiatria Infanto-Juvenil, de la Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears (2003-2007).

Miembro de la Asociación Española de Psiquiatria del Niño y del Adolescente.

Miembro de la ESCAP (European Society for Child and Adolescent Psychiatry).

Miembro de la AACAP (American Academy of Child and Adolescent Psychiatry).

Miembro de la Societat Catalana de Pediatria.

Miembro de la Asociación Española de Pediatria.

Miembro del Consell Assessor del Pla Director de Salut Mental i Addiccions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. (2003-2012)

Profesor del Postgrado en Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Estrès infantil

Artículos de prensa

"Qualsevol procés que causi estrès crònic a la família afecta també als fills..."

Publicat: A la revista Tot Sant Cugat n.1638
Data: 2 d'Octubre del 2018

L'estrès infantil es consulta amb freqüència i els pares sovint ho anomenen "nervis".

L'estrès és la falta d'una resposta adaptativa adequada davant dels canvis i exigències de l'entorn. No tots els nens responen igual davant d'una situació d'estrès, el que preocupa és el mantingut, ja que l'estrès agut pot ser bo i adaptatiu. Els nens més vulnerables en l'àmbit emocional són els que tenen més conseqüències, en forma de trastorns d'ansietat o psicosomàtics, com les pors o el mateix dolor abdominal recidivant.

Junt la vulnerabilitat biològica del nen pot estar present l'estrès de la mateixa família. Què es pot aconsellar als pares?: que siguin conscients que qualsevol procés que causi estrès crònic a la família afecta també als fills i puja els seus nivell de cortisol, una neurohormona, que produeix a poc a poc ansietat i depressió, i què és millor fer?, científicament està comprovat que riure, fer exercici físic, pensar en positiu, ajudar els altres i tenir cura de la vida social redueix el cortisol i minimitza les seves conseqüències.

Introducir aquests aspectes en la vida familiar és una senzilla manera de reduir l'estrès adult i en conseqüència l'infantil.

La información proporcionada en esta web, es sólo para su conocimiento general y no es sustitutivo de consejos médicos o profesionales para condiciones médicas específicas. Usted no debe utilizar esta información para diagnosticar o tratar ningún problema de salud o enfermedad sin consultar a un profesional médico.

Web actualitzada el Martes 21 Noviembre 2023, 11:59