Dr. Jordi Sasot Llevadot

És metge especialista en Psiquiatria i Pediatria per la Universitat Autònoma de Barcelona (Unitat Docent Vall d'Hebron) des del 1983.

Magíster en Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil pel Departament de Farmacologia i Psiquiatria de la Universitat Autònoma de Barcelona amb la qualificació d'excel·lent.

Col·legiat pel Col·legi Oficial de Metges de Barcelona amb el nº 13.345.

Pertany al Cos Facultatiu del Centro Médico Teknon on dirigeix la Unitat de Paidopsiquiatria (Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil).

President de la Societat Catalana de Psiquiatria Infanto-Juvenil, de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears (2003-2007).

Membre de la Asociación Española de Psiquiatria del Niño y del Adolescente.

Membre de la ESCAP (European Society for Child and Adolescent Psychiatry).

Membre de la AACAP (American Academy of Child and Adolescent Psychiatry).

Membre de la Societat Catalana de Pediatria.

Membre de la Asociación Española de Pediatria.

Membre del Consell Assessor del Pla Director de Salut Mental i Addiccions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. (2003-2012)

Professor del Postgrau en Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Estrès infantil

Articles de premsa

"Qualsevol procés que causi estrès crònic a la família afecta també als fills..."

Publicat: A la revista Tot Sant Cugat n.1638
Data: 2 d'Octubre del 2018

L'estrès infantil es consulta amb freqüència i els pares sovint ho anomenen "nervis".

L'estrès és la falta d'una resposta adaptativa adequada davant dels canvis i exigències de l'entorn. No tots els nens responen igual davant d'una situació d'estrès, el que preocupa és el mantingut, ja que l'estrès agut pot ser bo i adaptatiu. Els nens més vulnerables en l'àmbit emocional són els que tenen més conseqüències, en forma de trastorns d'ansietat o psicosomàtics, com les pors o el mateix dolor abdominal recidivant.

Junt la vulnerabilitat biològica del nen pot estar present l'estrès de la mateixa família. Què es pot aconsellar als pares?: que siguin conscients que qualsevol procés que causi estrès crònic a la família afecta també als fills i puja els seus nivell de cortisol, una neurohormona, que produeix a poc a poc ansietat i depressió, i què és millor fer?, científicament està comprovat que riure, fer exercici físic, pensar en positiu, ajudar els altres i tenir cura de la vida social redueix el cortisol i minimitza les seves conseqüències.

Introducir aquests aspectes en la vida familiar és una senzilla manera de reduir l'estrès adult i en conseqüència l'infantil.

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el dimarts 21 novembre 2023, 11:59