Dr. Jordi Sasot Llevadot

Es médico especialista en Psiquiatría y Pediatría por la Universidad Autónoma de Barcelona (Unidad Docente Vall d'Hebron) desde el 1983.

Magíster en Psiquiatría y Psicología Infanto-Juvenil por el Departamento de Farmacología y Psiquiatría de la Universidad Autónoma de Barcelona con la cualificación de Sobresaliente.

Colegiado por el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona con el nº 13.345.

Pertenece al Cuerpo Facultativo del Centro Médico Teknon dónde dirige la Unidad de Paidopsiquiatria (Psiquiatría y Psicología Infanto-Juvenil).

Presidente de la Societat Catalana de Psiquiatria Infanto-Juvenil, de la Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears (2003-2007).

Miembro de la Asociación Española de Psiquiatria del Niño y del Adolescente.

Miembro de la ESCAP (European Society for Child and Adolescent Psychiatry).

Miembro de la AACAP (American Academy of Child and Adolescent Psychiatry).

Miembro de la Societat Catalana de Pediatria.

Miembro de la Asociación Española de Pediatria.

Miembro del Consell Assessor del Pla Director de Salut Mental i Addiccions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. (2003-2012)

Profesor del Postgrado en Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Ansietat en nens i adolescents

Artículos de prensa

"L'ansietat pot ser una experiència humana normal o pot constituir un autèntic trastorn quan l'angoixa és el símptoma predominant i té repercussions en el benestar psicosocial..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1655
Data: 29 de Gener de 2019

L'ansietat pot ser una experiència humana normal, formar part de la clínica de malalties pediàtriques o pot constituir un autèntic trastorn quan l'angoixa, el component físic de l'estat emocional, és el símptoma predominant i té repercussions en el benestar psicosocial.

No sempre és fàcil establir diferències entre l'ansietat normal i la patològica, ara bé, aquesta es caracteritza per ser excessivament desproporcionada i persistent davant de l'estímul, condicionant un estat d'alerta i d'hiperactivació excessiu que afecta al rendiment i la conducta dels nens i adolescents.

Segons Spielberg, es pot considerar l'ansietat patològica com tret i com estat, encara que les dues poden trobar-se dins la mateixa persona. L'ansietat estat implica l'ansietat del present mentre que l'ansietat tret es refereix a la tendència habitual de les persones per reaccionar de forma ansiosa.

Més recentment, Sheehan diferencia l'ansietat exògena (que apareix en relació a conflictes externs) de l'ansietat edògena (de causa orgànica en persones amb predisposició genètica i antecedents familiars). La primera és habitualment més sensible a la psicoteràpia i la segona als tractaments psicofarmacològics.

La información proporcionada en esta web, es sólo para su conocimiento general y no es sustitutivo de consejos médicos o profesionales para condiciones médicas específicas. Usted no debe utilizar esta información para diagnosticar o tratar ningún problema de salud o enfermedad sin consultar a un profesional médico.

Web actualitzada el Martes 21 Noviembre 2023, 11:59