Dr. Jordi Sasot Llevadot

És metge especialista en Psiquiatria i Pediatria per la Universitat Autònoma de Barcelona (Unitat Docent Vall d'Hebron) des del 1983.

Magíster en Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil pel Departament de Farmacologia i Psiquiatria de la Universitat Autònoma de Barcelona amb la qualificació d'excel·lent.

Col·legiat pel Col·legi Oficial de Metges de Barcelona amb el nº 13.345.

Pertany al Cos Facultatiu del Centro Médico Teknon on dirigeix la Unitat de Paidopsiquiatria (Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil).

President de la Societat Catalana de Psiquiatria Infanto-Juvenil, de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears (2003-2007).

Membre de la Asociación Española de Psiquiatria del Niño y del Adolescente.

Membre de la ESCAP (European Society for Child and Adolescent Psychiatry).

Membre de la AACAP (American Academy of Child and Adolescent Psychiatry).

Membre de la Societat Catalana de Pediatria.

Membre de la Asociación Española de Pediatria.

Membre del Consell Assessor del Pla Director de Salut Mental i Addiccions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. (2003-2012)

Professor del Postgrau en Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Ansietat en nens i adolescents

Articles de premsa

"L'ansietat pot ser una experiència humana normal o pot constituir un autèntic trastorn quan l'angoixa és el símptoma predominant i té repercussions en el benestar psicosocial..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1655
Data: 29 de Gener de 2019

L'ansietat pot ser una experiència humana normal, formar part de la clínica de malalties pediàtriques o pot constituir un autèntic trastorn quan l'angoixa, el component físic de l'estat emocional, és el símptoma predominant i té repercussions en el benestar psicosocial.

No sempre és fàcil establir diferències entre l'ansietat normal i la patològica, ara bé, aquesta es caracteritza per ser excessivament desproporcionada i persistent davant de l'estímul, condicionant un estat d'alerta i d'hiperactivació excessiu que afecta al rendiment i la conducta dels nens i adolescents.

Segons Spielberg, es pot considerar l'ansietat patològica com tret i com estat, encara que les dues poden trobar-se dins la mateixa persona. L'ansietat estat implica l'ansietat del present mentre que l'ansietat tret es refereix a la tendència habitual de les persones per reaccionar de forma ansiosa.

Més recentment, Sheehan diferencia l'ansietat exògena (que apareix en relació a conflictes externs) de l'ansietat edògena (de causa orgànica en persones amb predisposició genètica i antecedents familiars). La primera és habitualment més sensible a la psicoteràpia i la segona als tractaments psicofarmacològics.

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el dilluns 02 maig 2022, 13:28