Dr. Jordi Sasot Llevadot

És metge especialista en Psiquiatria i Pediatria per la Universitat Autònoma de Barcelona (Unitat Docent Vall d'Hebron) des del 1983.

Magíster en Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil pel Departament de Farmacologia i Psiquiatria de la Universitat Autònoma de Barcelona amb la qualificació d'excel·lent.

Col·legiat pel Col·legi Oficial de Metges de Barcelona amb el nº 13.345.

Pertany al Cos Facultatiu del Centro Médico Teknon on dirigeix la Unitat de Paidopsiquiatria (Psiquiatria i Psicologia Infanto-Juvenil).

President de la Societat Catalana de Psiquiatria Infanto-Juvenil, de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears (2003-2007).

Membre de la Asociación Española de Psiquiatria del Niño y del Adolescente.

Membre de la ESCAP (European Society for Child and Adolescent Psychiatry).

Membre de la AACAP (American Academy of Child and Adolescent Psychiatry).

Membre de la Societat Catalana de Pediatria.

Membre de la Asociación Española de Pediatria.

Membre del Consell Assessor del Pla Director de Salut Mental i Addiccions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. (2003-2012)

Professor del Postgrau en Psiquiatría Infanto-Juvenil de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Tinc por!...és important?

Articles de premsa

"...quan les pors són desproporcionades, persistents i interfereixen en la vida diària del nen/a, estem davant d'un trastorn emocional important..."

Publicat a: Revista Tot Sant Cugat, n.1362

Data: 3 de maig de 2013

La por és un mecanisme natural que alerta al nen/a d'un perill amb riscos innecessaris. No obstant, quan les pors són desproporcionades, persistents i interfereixen en la vida diària del nen/a, estem davant d'un trastorn emocional important. Són desproporcionades: quan l'objecte que causa la por no és amenaçat i el nen presenta unes reaccions exagerades i persistents quan les pors poden aparèixer en qualsevol moment. Els nens que presenten pors importants no sempre són capaços de manifestar el seu malestar real a través del llenguatge; per tant, ens haurem de fixar en les conductes que manifesten per determinar si darrere la por hi ha una alteració emocional significativa, fent referència a aspectes d'ansietat. Els principals indicadors d'una possible alteració emocional que requereix ajut són els següents:

  • Dificultat per separar-se dels pares.
  • Por a que els passi alguna cosa als pares.
  • Dificultats amb les relacions socials.
  • Resistència a quedar-se sol amb persones no familiars.
  • Dificultats per anar a dormir sol.
  • Presència recurrent de malsons.
  • Queixes de que li fa mal la panxa, el cap, etc...
  • Preocupar-se massa per les coses.

 

La informació proporcionada en aquesta web, es només per el seu coneixement general i no és substitut de consells mèdics o professionals per a condicions mèdiques especifiques. Vostè no ha d’utilitzar aquesta informació per a diagnosticar o tractar cap problema de salud o malaltia sense consultar amb un professional mèdic.

Web actualitzada el dimarts 21 novembre 2023, 11:59